Inkább a szegényeknek adták az almát Nagykállóban, hogy ne menjen kárba

Inkább a szegényeknek adták az almát
Inkább a szegényeknek adták az almát - © Fotók: Pusztai Sándor
Nagykálló – Több mint félszáz helyi termelő almáját ajánlotta fel karitatív célokra a Nagykálló-Tész Kft., s ezt az úgynevezett Alma Segélyprogramot mutatták be sajtótájékoztató keretében szerdán, a szállítmány elindításának napján.

Mivel a 2014-es orosz embargó miatt rengeteg zöldség és gyümölcs maradt az európai és a hazai hűtőházakban, az Európai Bizottság forrást és lehetőséget biztosított arra, hogy a piacon nem értékesíthető javak – termékkivonás keretében – szétoszthatók legyenek a rászorultak között.

PS1_1836

Kattintson a képre a galériáért!

– Mintegy 1200 tonna almát juttatunk el az ország szinte valamennyi nagyvárosába, ahol négy karitatív szervezet – a Katolikus és a Református Karitász, a Máltai Szeretetszolgálat és az Ökumenikus Segélyszervezet – mintegy 13-14 kilogrammnyi mennyiséget oszt majd szét a rászoruló családok között. A segítségen túl népszerűsíteni is tudjuk a szabolcsi földeken megtermelt, ízletes gyümölcsöt, s hírét vihetjük az itt élők szorgalmának – mondta el lapunknak Takács Szabolcs, a Tész ügyvezetője. A programon a város és a megye vezetőin kívül a segélyszervezetek, illetve az egyházak képviselői is megjelentek, aki végül megáldották az almaszállítmányt.

KM
hirdetés