Innovációs díjat ért az új eljárásra épülő üzem

Innovációs díjat ért az új eljárásra épülő üzem
Tiszalök, Debrecen – Az előző évek hagyományait követve az idén is a Magyar Tudomány Ünnepének debreceni nyitóünnepségén adták át az Észak-Alföldi innovációs díjakat, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből a Pro-Team Nonprofit Kft. pályázata nyerte el a kitüntetést.


A vállalkozás a vendéglátásban elterjedt, a korszerű táplálkozás követelményeit szem előtt tartó, sous vide technológiára épülő húsfeldolgozó üzemet nyitott Tiszalökön, a projekt keretében az eljárást üzemi környezetbe illesztették.

Saját ötlet alapján

Ez a technológia a hőálló, légmentesen lezárt műanyag zacskók gasztronómiai felhasználását teszi lehetővé, a fejlesztés során a cég a már létező sous vide technológia alapján a piacot kiszolgálni képes manufakturális üzemi körülményt tervezett meg, hozott létre és kereskedelmi mennyiségű terméket állított elő.

A társaság a technológiát teljes egészében a saját szakmai ismeretei és ötletei alapján állította össze, ipari szintű minta nem állt a rendelkezésre. A technológia teljes egészében megfelel a legmagasabb nemzetközi minősítéseknek, a világ két legnagyobb és legfontosabb nemzetközi élelmiszer-biztonsági tanúsítványának.

KM
hirdetés