Interaktív bűnmegelőzési előadás Nyíregyházán

Interaktív bűnmegelőzési előadás Nyíregyházán
© Fotó: police.hu
Nyíregyháza – Hasznos tanácsokkal látta el a gyerekeket a bűnmegelőzési tanácsadó.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa 2018. július 31-én interaktív előadást tartott a nyíregyházi Családok Átmeneti Otthonának lakói számára. A hallgatóság soraiban vegyes korosztályú gyermekek foglaltak helyet. Dr. Szendrei-Kökényesi Anikó r. őrnagy legelőször a nyári strandolás veszélyeire hívta fel figyelmet, majd a gyerekekkel közösen gyűjtötték össze a legfontosabb bűnmegelőzési ajánlásokat. Mivel a nyári szünet ideje alatt többen indulnak kirándulni, ezért az előadáson szó esett a szabályos közlekedésről is. A gyerekek játékos formában ismerkedhettek meg a legfontosabb közúti jelzőtáblákkal, majd a kisebbek örömére előkerültek a színezők is. A látogatás alkalmával a bűnmegelőzési tanácsadó felhívta a gyerekek figyelmét a 112-es segélyhívószám helyes használatára, így most már az otthon minden lakója tudja, hogy amennyiben szükséges, bátran fordulhat segítségért a rendőrséghez.

Néhány jó tanács a nyárra:

Soha ne hagyd őrizetlenül értékeidet a strandon!

Kánikula idején és a nap legmelegebb óráiban kerüld a tűző napfényt, használj magas védelmet biztosító naptejet!

Mielőtt felmelegedett testtel a hideg medencébe készülsz bemenni, fokozatosan szoktasd hozzá szervezeted a víz hőmérsékletéhez!

Nyár folyamán különösen fontos, hogy gondoskodj szervezeted megfelelő folyadék-utánpótlásáról minden napszakban!
Mindig pontosan kövesd a közúti jelzőtáblák utasításait!

Egyedül soha ne indulj el hosszabb kirándulásra, szüleiddel/gondviselőiddel/nevelőiddel közösen vágj csak neki az útnak!

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés