Interaktivitás, bizalmas beszélgetés

A közlekedési veszélyekről beszélgettek a gyerekek
A közlekedési veszélyekről beszélgettek a gyerekek - © Fotó: Rendőrség
Nyíregyháza – Az ártalmatlannak tűnő gyerekcsínyekből nagy baj is lehet.

A nyári iskolai szünetben is kiemelt figyelmet fordítanak a fiatalkorúak jogkövető, törvénytisztelő állampolgárrá nevelésére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei. A szünidőben lakásotthonokban, nevelőintézetekben tartanak prevenciós előadásokat.

A napokban a nyíregyházi Családok átmeneti Otthonában vehetettek részt interaktív előadáson a fiatalok.

Könnyeden és játékosan

Dr. Szendrei-Kökényesi Anikó rendőr őrnagy a nyári strandolás veszélyeire hívta fel a gyerekek figyelmét, hiszen, ha nem is egyedül, hanem szülői kísérettel mennek fürdőzni, nem árt, ha tisztában vannak azzal, hogyan óvhatják meg értékeiket, vigyázhatnak magukra.

A nyár több szabadidőt nyújt számukra, többen indulnak kirándulni, ezért az előadáson szó esett a szabályos közlekedésről is, mindezt játékos formában sajátították el a gyerekek.

A látogatás során a bűnmegelőzési tanácsadó felhívta a gyerekek figyelmét a 112-es segélyhívó helyes használatára, s arra is, ha szükségük van rá, bátran forduljanak segítségért a rendőrséghez.

– KM –


Jó tanácsok a nyárra

Táska, pénztárca, mobil: soha ne hagyja őrizetlenül értékeit a strandon!

Felhevült testtel tilos: mielőtt felmelegedett testtel a hideg medencébe készülsz bemenni, fokozatosan szoktasd hozzá szervezeted a víz hőmérsékletéhez!

Megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás: a nyár folyamán különösen fontos, hogy gondoskodj szervezeted megfelelő folyadék-utánpótlásáról minden napszakban!

A közlekedési szabályok betartása: mindig pontosan kövesd a közúti jelzőtáblák utasításait, gyalogosan a zebrán kelj át!

A szülői felügyelet a biztonságot jelenti: egyedül soha ne indulj el hosszabb kirándulásra, szüleiddel/gondviselőiddel/nevelőiddel közösen vágj csak neki az útnak!

Védd meg bőröd egészségét: kánikula idején és a nap legmelegebb óráiban kerüld a tűző napfényt, és használj magas védelmet nyújtó naptejet!
hirdetés