szon-sportoldal

2011.04.05. 11:46

Ismeri az elsőséghez vezető utat

<p>Újabb váltás az NB III-as csapatnál: a tavaszi szezon hátralévő részében Koskovits György lesz a tiszakanyári futballisták edzője.</p>

Két hete, a Baktalórántházától elszenvedett 5–2-es hazai vereség után Gerliczki Máté edző lemondott Tiszakanyáron, azóta a csapat legrutinosabb játékosa, egyben a korábbi tréner segítője, Göncz Bertalan felelt a szakmai munkáért az NB III-as csapatnál. Az ő mérlege egy győzelem (Tuzséron 2–0) és a vasárnapi, Nagyecsed elleni csúcsrangadón elszenvedett hazai vereség (3–4) volt, ami után szakítottak az átmeneti megoldással a kanyári vezetők.

Kedden ugyanis megegyeztek Koskovits Györggyel, aki esztendeje a kanyáriak legnagyobb riválisaként bajnoki címhez segítette a Kemecsét. Lakatos Roland egyesületi elnök úgy fogalmazott: a trénerrel szemben immár nem egyértelmű elvárás a bajnoki cím megszerzése, de mivel tíz forduló még hátravan a sorozatból, elvárható a minél jobb szereplés. Ami azt illeti, Koskovitsnak van rutinja a harmadosztályú elsőség elhódításában.

Csodálatos lenne, ha összejönne az elsőség

– Az egy más csapat és más közeg volt, de kétségtelen, csodálatos lenne, ha ezúttal is összejönne az elsőség – mondta Koskovits György, aki a 2010/2011-es bajnokságot is kemecsei edzőként kezdte, munkáját a hatodik forduló után, a Püspökladányban elszenvedett 1–0-s vereség után köszönték meg. Milyen érdekes az élet: most éppen a tavaszi hatodik játéknap lesz számára a premier új állomáshelyen. – A magam részéről még nem mondtam le a bajnoki címről, elvárom a játékosoktól is, hogy ezért a lehető legtöbbet tegyék meg. Mivel láttam a vasárnapi mérkőzést, van elképzelésem arról, hogy min kellene változtatni, az első edzések után, amikor jobban megismerem a játékosokat, eldől, hogy szerkezeti vagy személyi módosításokra van-e szükség. Amellett, hogy örömteli a sok szerzett gól, azt is be kell látni, hogy magas a kapottak száma is.

És még egy kis pikantéria a végére: két és fél hét múlva Kemecse–Tiszakanyár meccset rendeznek. Április 23-án, éppen György nap előtt...

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!