Sport - Foci

2011.04.10. 13:52

Van Gaal repült Münchenből

<p>München - Elbocsátotta edzőjét vasárnap a Bayern München, miután a tavalyi Bajnokok Ligája döntőjébe bejutott labdarúgócsapat csak a negyedik helyen áll a német bajnokságban. A holland Louis van Gaal helyét ideiglenesen segédedzője veszi át.</p>

Az 59 éves Luis van Gaal azután értesült a klub vezetőségének döntéséről, hogy egy szombati mérkőzésen csapata döntetlent játszott a Nürnberg ellen. Ezzel a Bayern a negyedik helyre csúszott vissza a német bajnokságban, amelyből már csak öt forduló van hátra. Így veszélybe került a nagynevű német klub Bajnokok Ligája-szereplése. Ahhoz, hogy ott lehessen a BL-ben, legalább a harmadik helyen kellene végeznie a Bundesligában.

Luis van Gaal 2012-ig maradt volna

Luis van Gaal 2009 júliusában vette át a Bayern irányítását és csapatát a tavalyi Bajnokok Ligája döntőjéig vezette, valamint megnyerte a német bajnokságot és kupát is. A holland edző idei szezonban mutatott teljesítményével azonban már nem volt elégedett a klub vezetése. A múlt hónapban közölték vele, hogy 2012-ben lejáró szerződését már a mostani idény végén felbontják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!