Helyi közélet

2015.08.25. 14:44

Induljon a VIDOR-gás!

Nyíregyháza - Hazánk egyik legnagyobb összművészeti rendezvényén 9 nap alatt 60 helyszínen mintegy 400 programot rendeznek majd. Az érdeklődőket gazdag utcazenei, bábszínházi és képzőművészeti program is várja a VIDOR fesztiválon.

Nyíregyháza - Hazánk egyik legnagyobb összművészeti rendezvényén 9 nap alatt 60 helyszínen mintegy 400 programot rendeznek majd. Az érdeklődőket gazdag utcazenei, bábszínházi és képzőművészeti program is várja a VIDOR fesztiválon.

Már csak alig néhány nap, és  elkezdődik az év legvidámabb hete: augusztus 28. és szeptember 5. között immár tizennegyedik alkalommal rendezik meg Nyíregyházán a Vidor fesztivált, azaz a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléjét.

Világsztárok a színpadon

A zenei kínálat kimagasló, hiszen ez Magyarország legnagyobb ingyenes világzenei fesztiválja, ahol olyan külföldi világsztárokkal is találkozhat a közönség, mint az olasz Bandadriatica, a Maliról érkező Bassekou Kouyate & Ngoni Ba, a kolumbiai Sidestepper, valamint a kínai Hanggai, de a magyar fellépők névsora is impozáns: jön a Quimby, a Kiscsillag, a Supernem, az Ocho Macho és a Budapest Klezmer Band is.



A fesztiválon rangos színházi versengés is folyik: a legkiválóbb hazai teátrumok legjobb darabjaikat hozzák el a nyíregyházi közönségnek. Az öttagú zsűri Makk Károly vezetésével kilenc különböző díjat ítél oda az általuk legjobbnak tartott Vidor versenyprogramoknak. Nyíregyháza főtere a fesztivál idejére az ország legnagyobb mozijává változik, ahol esténként több ezren láthatják a legújabb magyar vígjátékokat.

Rajzok és fotók

Az idén is több kiállítást tekinthetnek meg a fesztiválozók. A Jósa András Múzeumban kap helyet az Antal–Lusztig-gyűjtemény tárlata, amely a magyar aktivizmus rajzművészetét mutatja be. A Váci Mihály Kulturális Központban a Hadron Művészeti Egyesület Szotyizmus című kiállítása ígér kellemes és tartalmas kikapcsolódást, a Pál Gyula Teremben a város képzőművészeti ösztöndíjasai mutatkoznak be a fesztivál ideje alatt. A Móricz Zsigmond Színház emeleti előcsarnokában a Magyar Képzőművészeti Egyetem alkalmazott látványtervező szakán frissen végzett hallgatók munkája lesz látható, a Móricz Zsigmond Könyvtárban pedig Karádi Zsolt és Karádi Nóra fotói a színház elmúlt évadait idézik majd fel. Ugyanezen a helyszínen tekinthető meg Sipos László SORSfotók, avagy emberek és egyebek című kiállítása is.

A fesztivál nyitott mindenki előtt, a programok 90 százaléka ugyanis teljesen ingyenes. Nem csupán Nyíregyházán, hanem Szabolcs-Szatmár-Bereg megye további 21 településén is jelen lesznek a változatos programok. Mert ez az év legvidámabb hete, amikor mindenkinek jár egy igazi, szívből jövő nevetés.

Infók és jegyek

További információk: vidor.eu

Jegyek online is vásárolhatók: http://moriczszinhaz.jegy.hu/


Nyíregyháza – Augusztus 28-án, pénteken kezdődik az idei Vidor fesztivál! A részletes program már letölthető portálunkról. tovább »

Nyíregyháza - Világzenei koncertek, a hazai színházak legjobb vígjátékai, filmvetítések, valamint gazdag utcazenei, bábszínházi és képzőművészeti program várja az érdeklődőket augusztus 28. és szeptember 5. között a 14. Vidor Fesztiválon Nyíregyházán. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában