Nagyvilág

2010.08.08. 22:25

Egy újabb nukleáris létesítmény került veszélybe az oroszországi tüzek miatt

<p>Kettőzött erőfeszítésre kérte az orosz kormány vasárnap a tűzoltókat az Urálban, ahol egy újabb nukleáris létesítményt fenyeget tűz. Szergej Sojgu katasztrófavédelmi miniszter közölte, a válságtanácskozáson a régió tisztségviselőivel úgy döntöttek, hogy a tűzoltóknak éjszakai is dolgozniuk kell, hogy elkerüljék a bajt</p>

A veszélybe került uráli város, ahol Oroszország egyik legfontosabb atomkutató központja van, Sznezsinszk. A város 1500 kilométerre, keletre van Moszkvától. Az első nukleáris létesítmény, ami a tüzek miatt veszélybe került, a Nyizsnyij Novgorod térségében található Szarov városánál van.

Szergej Sojgu azt mondta vasárnap, hogy a Szarov körüli tüzeket már megfékezték, és így elhárult a veszély. Igaz, az orosz hatóságok elővigyázatosságból az összes radioaktív és robbanásveszélyes anyagot eltávolították a szarovi kutatólétesítményből.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!