Interjú Szentpéteri Csillával

Interjú Szentpéteri Csillával
Izgalmas zenei utazásra hívja a közönséget szombaton a miskolci Művészetek Házába Szentpéteri Csilla és zenekara. Az Észak-Magyarország munkatársa, Szabados Gábor készített a művésszel interjút.

Aladdin varázsszőnyegén röpíti közönségét Szentpéter Csilla A Pokol Kapujától az Atlantiszig. A zongoraművész új műsorát szombaton este 7 órától mutatja be a miskolci Művészetek Házában. Különleges látványt ígér, és persze azt, hogy – mint mindig – szóban segíti tájékozódásunkat a zenei kaland állomásain.

ÉM: Mit hallanak öntől és zenekarától szombat este Miskolcon?

Szentpéteri Csilla: Izgalmas zenei utazásra viszem a közönséget, ahol nincsenek műfaji határok, csak színek, hangulatok és a képzelet.

ÉM: A műfaji határok nélküliség milyen műfajokat jelent?

Szentpéteri Csilla:Azt jelenti, hogy nincsenek határok. Tehát ott van benne a latinos, a dzsesszes, a rockos, a bensőséges, a korszerű, a klasszikus, sorolhatnám tovább.

ÉM: És mi a műsor?

Szentpéteri Csilla:Eddigi négy lemezem legnépszerűbb, legdinamikusabb számait játszom, újra átírt formában. Nagy örömmel játszom Miskolcon – is –, a tavalyi, színházbeli, teltházas koncerten igazán jól éreztük magunkat a közönséggel. A fiatalokra is számítok, bizonyításképp, hogy másképp is lehet zongorázni! Lesz mit látniuk!

ÉM: Mi a plusz a látványban?

Szentpéteri Csilla:Négy, különböző formájú videofalra, különleges fénytechnikával vetítünk. Láthatóak lesznek új, Dél-Tunéziában forgatott klipjeim, valamint különlegesen megkomponált filmek, formák.

ÉM: Nem okoz problémát a nézőnek-hallgatónak, hogy annyi minden bombázza a szemét?

Szentpéteri Csilla:Elképzelhető, de én szeretnék minden érzékszervre hatni. A videofal mellett nézhetik a zenészeket vagy éppen engem.

ÉM: Mik az önnel kapcsolatos hírek a közelmúltból, és mik a közeljövőből?

Szentpéteri Csilla:Mindenekelőtt itt ez az új műsor, amivel szeretném a közönséget Aladdin varázsszőnyegén elröpíteni a Pokol kapujától az Atlantiszig. Közel kétórás a produkció, és mint máskor, most is mesélek-anekdotázom a zeneszámok között. Gondolataimról, érzésekről, műhelytitkokról. Idén nyáron Koreában megjelentek a lemezeim, amelyek sokáig listavezetők voltak. A Legenda című saját szerzeményem pedig egy ottani televíziós sorozat főcímdala lett. És életem eddigi legmonumentálisabb alkotása, Piano Planet című DVD-koncertfilmem november végén jelenik meg.

ÉM: Amit nyilván nemcsak itthon lehet majd megvenni…

Szentpéteri Csilla:Igen, külföldön is terjesztik majd. Ennek előzményeképpen az a megtiszteltetés ért, hogy 15 ország produkciója közül az én műsoromat választották ki a bécsi Business EuroCenter felavatására, ami az üzletemberek legnagyobb, európai találkozóhelye lesz. Egyúttal egy bécsi ügynökséghez leszerződtem két évre. De bármi történt is, most a legfontosabb, hogy újra Miskolcon játszhatom, ahol annak idején 3 évig nagyon boldog voltam.
hirdetés