Interjúkészítési pályázat kisdiákoknak

Diákinterjú Pálffy Istvánnal
Diákinterjú Pálffy Istvánnal
Budapest, Záhony – A Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) pályázatot hirdet Te vagy az én emberem! címmel interjúkészítésre 6–14 éves diákoknak.

Azoknak a diákoknak a jelentkezését várják, akik kedvet éreznek kielégíteni kíváncsiságukat egy felnőtt iránt úgy, hogy újságban megjelentethető interjút is készítenek vele.

A szervezők létrehozzák a személyes kapcsolatot a kiválasztott személlyel, a kisdiák pedig faggathatja az interjúalanyt kénye-kedve szerint, majd megörökíti a beszélgetést írásban, amit nyomtatásban megjelentetnek a lapokban.

A pályázat kétfordulós: az első fordulóban a neves szerkesztőkből álló zsűri kiválasztja a pályamunkák közül azt a hármat, amelyet a legérdekesebb/értékesebb tervnek ítél, míg a második fordulóban a bizalmat kapott három kisdiák megírja a maga interjúját, amit megjelentetnek a lapokban a 2012. május 19-én megrendezendő budapesti Sajtófesztivál idején. Az ifjú újságírókat a Vörösmarty téri rendezvény közönsége is megismerheti.

Díjazás: az első fordulóban kiválasztott három kisdiák szüleivel vagy pedagógusával 2012. május 18–19-én a magyar sajtó vendége Budapesten, ahol szakmai programokat és ellátást, szállást biztosítanak számukra.

A pályázatra a nevezési lapon lehet jelentkezni, amely eligazítást nyújt az interjúalany kiválasztásához is. A pályázati űrlap megtalálható a www.mle.org.hu és a www.olvasasraneveles.hu honlapon: Te vagy az én emberem!

Az érdeklődők további információkat kérhetnek a 06-1/212-5025-ös, a 06-30/343-3915-ös telefonszámon és az mle@t-online.hu vagy a bakuraemilia@t-online.hu e-mail-címen.

A pályázatokat postai úton, ajánlott levélben 2012. április 25-ig kell eljuttatni a következő címre: Te vagy az én emberem! Magyar Lapkiadók Egyesülete, 1016 Budapest, Naphegy tér 8. A Magyar Lapkiadók Egyesülete vállalja a pályázat lebonyolításának teljes költségét, köztük az interjúkészítők (és diákonként 1 kísérője) utaztatását, ellátását.

Tancsik Róbert
hirdetés