Magyarország

2011.01.14. 17:07

A médiatörvény visszavonását követelték Pécsen civil tüntetők

<p>"Egy séta a sajtószabadságért" címmel 80-100 ember tiltakozott a médiatörvény ellen Pécsen pénteken. A szónok által felolvasott kiáltványban - melyet este a budapesti demonstráción is felolvasnak - a médiatörvény visszavonását követelték.</p>

Táblákkal, transzparensekkel vonultak a tüntetők a Kossuth térről előbb a Széchenyi, majd a Jókai térre. A demonstrációt a Facebook közösségi portálon szervezték civilek. A felolvasott kiáltványban a médiatörvény alkotmánybírósági vizsgálatát kérték, illetve azt, hogy a Médiahatóság legyen mentes a politikai befolyástól, töröljék el a törvény szerint kiszabható bírságokat és védjék az újságírók forrásait.

A kiáltvány felszólítja az Országgyűlést, hogy vonja vissza és helyezze hatályon kívül a médiatörvényt, és a kormány kezdeményezze egy új elfogadását. A kiáltvány úgy zárult, hogy amennyiben a követelések nem teljesülnek, akkor további demonstrációkkal adnak hangot véleményüknek a tüntetők.

A felvonulók bevarrt szájakat ábrázoló táblákat, valamint "Hajnali médiatörvény - sötétedő média", "Teret a perifériának", "Ne minket hülyítsen a Médiahatóság" feliratú transzparenseket vittek magukkal. A tüntetés végén a Jókai téren papírból készült madarakat, a szabadság madarait elsüllyesztették az egyik szökökútban.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!