Intézménytörténeti vetélkedő a záhonyi diákotthonban

Az intézménytörténeti vetélkedő győztesei a diáktanács képviselőinek társaságában
Az intézménytörténeti vetélkedő győztesei a diáktanács képviselőinek társaságában - © Fotó: Popovics János
Záhony – Kettős évfordulót ünnepelhetnek ebben az esztendőben a Kisvárdai SZC Kandó Kálmán Közlekedési Szakgimnáziuma és Dr. Béres József Kollégiuma tanárai és diákjai.

A középiskolát 1973-ban létesítették a záhonyi MÁV átrakókörzet szakmai munkaerő utánpótlásának biztosítására. Kezdetben a helyi általános iskolában, “albérletben” működött az intézmény, majd 5 évvel később átadásra került az építészeti nívódíjban részesített új iskolaépület. Az elmúlt évtizedekben módosult és bővült a képzési profil, de alapvető szempont maradt a város határtelepülés jellege és vasúti csomóponti funkciója.

A 45/40-es évfordulóról az elmúlt hetekben a Dr. Béres József Kollégiumban többfordulós iskolatörténeti vetélkedővel emlékeztek meg.

A napokban befejeződött versengésben mintegy félszáz kollégista vett részt. Az elsőséget Nagy Richárd (10.a, Szernye, Kárpátalja) szerezte meg Hudák Márk (11.a, Csap, Kárpátalja), Farkas Ivett (10.c, Nyírkarász), Nagy Patrik (10.a, Kékcse), és Antal András (11.c, Ilk előtt). A Dr. Béres József Kollégiumért alapítvány díjait Hudák Márk, a diáktanács elnöke és Szabó Annamária DT tag adta át a nyerteseknek.

– Tancsik Róbert –
hirdetés