Iparbiztonsági és hatósági szakmai napot tartottak Nyíregyházán

Iparbiztonsági és hatósági szakmai napot tartottak Nyíregyházán
© Fotó: katasztrófavédelem
Nyíregyháza – Kedden az iparbiztonsági felügyelőknek, a hatósági osztályok, valamint a KML állományának tartottak iparbiztonsági és hatósági szakmai napot Nyíregyházán, a megyei igazgatóságon.

A szakmai napot Nagy József tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese nyitotta meg, aki a hatósági tevékenységgel kapcsolatos elvárásait ismertette.

A továbbképzésen az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvénnyel összefüggésben az aktuális feladatokat és az ágazati jogszabályok változását ismertették, valamint az információ biztonságról tartottak tájékoztatót Kuk János tű. ezredes, hatósági szolgálatvezető és Kovács Szabolcs tű. alezredes, iparbiztonsági főfelügyelő.

A tűzmegelőzés területén Saint-Gobain Kft. munkatársai a tűzgátló gipszkartonok alkalmazásáról és rendszeréről tartottak előadást.

A szakmai napon szó volt még a közigazgatási eljárásokon belül a hatósági ügykezelésben történt törvényi változásokról, továbbá az érintettek a vasúti ellenőrzéseknél betartandó munkavédelmi szabályokat elevenítették fel.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés