Ír sört érő ötsorosok

A 2016-os egyéni bajnok, Kóródi László és a csapatgyőztes Hét törpe képviselője, Nagy Krisztina
A 2016-os egyéni bajnok, Kóródi László és a csapatgyőztes Hét törpe képviselője, Nagy Krisztina - © Fotó: KM-archív
Nyíregyháza – Tavaly és tavaly­előtt is nagy sikere volt a Nyírségi Limerickbajnokságnak, amelyet a Móricz Zsigmond Színház, A Vörös Postakocsi folyóirat és lapunk hirdetett meg, a hatalmas érdeklődést látva a nemes versengést az idén is meghirdetjük.

A limerick kötött formájú, ötsoros nonszensz vers, amelynek rímképlete: AABBA, a BB sorok mindig rövidebbek. Egyéni és csapat kategóriában várjuk a műveket, négy témában: sport, közélet, a hely szelleme (az én kis falum/városom) és szabadon választott – aki szeretne, akár minden témában küldhet limerickeket, amelyek több versszakosok is lehetnek. A jeligével ellátott alkotásokat az anita.szaraz@kelet.hu, illetve postai úton a Nyíregyháza, Dózsa György utca 4–6. címre várjuk augusztus 13-áig. A műveket a színház, a folyóirat és lapunk képviselői előzsűrizik, a döntőre a VIDOR Fesztivál keretében kerül sor.

A fináléra meghívjuk az alkotások szerzőit és szurkolóikat, a kategória győztesei jutalmat kapnak.

KM


Néhány limerick

Egy kis hölgy a Trent partján, lent, jól tudta, hogy az mit jelent, ha így szólnak: „Drága, meghívnám egy teára”. Jól tudta, mit jelent – de ment. (ismeretlen szerző)

Nagyétkű madár a pelikán, Bendője halhússal telik ám; Étket rejt nagy csőre Egy hétre, kettőre; Ennyi hal hogyan fér be/ki likán? (Bencze Imre fordítása)

Holnapra kéne egy limerik. De honnan vegyem a rímeit? Nincs ennél nyomasztóbb! Nézem a fagyasztót, hátha van otthon kis mirelit. (Imreh András)

Volt egyszer Magyarba egy Viszkis, nem volt ő szeszélyes, sem hisztis, kirabolt bankot, szívet is rablott, üldözte közrendőr, sőt tiszt is. (Garaczi László)
hirdetés