Iránytűként segít a KÉSZ-kiadvány

Budapest, Baktalórántháza – Az „Idők jelei” című könyv irányt mutat a társadalomnak.

Tavaly ünnepelte megalakulásának tizedik évfordulóját a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) baktalórántházi szervezete. A tagok rendszeresen részt vesznek országos rendezvényeken, így tavaly képviselték szervezetüket egy országos fórumon is, amelyen a különböző álláspontokat egyeztették a nemzet jövőjét illetően.

– A Magyarországon élő keresztény értelmiség fontosnak tartja, hogy hallassa szavát, a jövő iránti felelősségvállalás terén próbáljon jó irányt mutatni az itt élő emberek számára – tájékoztatta lapunkat Némethné Csubák Éva, a baktalórántházi szervezet vezetője. – A mai embernek nagyon nehéz eligazodni a jelen történései között, amelyek súlyos kihívás elé állítják.

Felelősségteljesen szólni

– A keresztény értelmiség ismét jelet kapott, elérkezettnek látja az időt arra, hogy felelősségteljesen szóljon, értékelést adjon a magyar valóságról. Szövetségünk az „Idők jelei” című kiadványban próbál irányt mutatni a magyar társadalom számára. Szó van a könyvben többek között a nemzeti karakterről, az egyházi életről, politikáról és nemzetpolitikáról, a családról, a mezőgazdaságról és a vidékfejlesztésről, az egészségügyről, oktatásról, szociális ügyekről, kisebbségügyről, kultúráról.

– A könyvet a kongresszuson Orbán Viktor miniszterelnök vette át dr. Osztie Zoltántól, a KÉSZ országos elnökétől. A miniszterelnök fogalmazása szerint: „..ez a kiadvány a következő tíz évre érvényes iránytűként szolgál majd…” A benne leírtak útmutatást, megoldásra váró feladatokat tárnak az ország elé.

– Mi KÉSZ-tagok hívjuk az olvasókat, az ország ügyei iránt nem közömbös polgárokat, vegyék ki részüket a közgondolkodásból, alakítsuk együtt országunk jövőjét. Az Idők jelei című kiadvány megtalálható a Móricz Zsigmond megyei könyvtárban is, ahol bárki elolvashatja – tette hozzá Némethné Csubák Éva.

KM
hirdetés