Iratokat foglalt le a rendőrség a MÁV székházában

Budapest, 2012. június 21., csütörtök (MTI) – Iratokat és adattárolókat foglalt le a rendőrség szerdán a MÁV Zrt. székházában – értesült az MTI Hírcentrum.

Mint az m1 esti Híradójában csütörtökön elhangzott, információik szerint a rendőrség a MÁV jogi ügyeivel kapcsolatban indított nyomozást.

A gyanú szerint a MÁV Zrt. jogi irodája 2010 októbere és 2012 áprilisa között több, a vasúttársaság számára hátrányos megbízási szerződést kötött egy budaörsi ügyvéddel. Több szerződéssel kapcsolatban felmerült, hogy az ügyvéd nem végzett érdemi munkát, az ügyeket a MÁV beosztott jogászainak kellett elintézniük.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére csütörtökön annyit közölt, hogy valóban nyomozást indítottak az ügyben ismeretlen tettes ellen.

Hackl Mónika, a MÁV Zrt. szóvivője pedig azt mondta, hogy a vasúttársaság – az eljárás érdekében – egyelőre nem szolgálhat információval. A MÁV együttműködik a hatóságokkal, az általuk kért információkat és dokumentumokat rendelkezésükre bocsátja – tette hozzá.

– MTI –
hirdetés