Sport

2017.09.19. 08:35

Fatum-Nyíregyháza - Kedden indul a nagy kaland

Nyíregyháza - A Fatum két röplabdázója, Tóth Fruzsina és Villám Lilla is szerepelhet az Európa-bajnokságon.

Nyíregyháza - A Fatum két röplabdázója, Tóth Fruzsina és Villám Lilla is szerepelhet az Európa-bajnokságon.

Röplabda. A magyar válogatott pénteken a házigazda Azerbajdzsán elleni fellépéssel mutatkozik be a női röplabda Európa-bajnokságon. A mieink a második csoportmérkőzésen, szombaton a lengyelekkel, míg vasárnap a németekkel találkoznak. A nemzeti együttes kedden repül Bakuba, a fedélzeten a Fatum-Nyíregyháza két játékosával, az újoncnak titulálható Tóth Fruzsinával, valamint a már rutinosabb kerettagnak számító Villám Lillával.

– Kicsit izgulok, amit egészséges drukknak neveznék – nyilatkozta a nagy utazás előtt Tóth Fruzsina, a nyíregyháziak saját nevelésű, tizenhét éves liberója. – Mégis csak életemben először léphetek pályára az Európa-bajnokságon, ráadásul én vagyok a legfiatalabb a keretben. Úgy készülök, ha lehetőséget kapok bizonyítsam, nem véletlenül esett rám a szövetségi kapitány, Alberto Salomoni választása. A csoportból három csapat jut tovább, mi azzal kalkulálunk, hogy ennek érdekében elsősorban az azerieket kell legyőzni, a másik két csapattal pedig szoros meccseket szeretnénk játszani.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!