Írótábor Tokajban – Szabolcs megyei irodalmáraival

Nyíregyháza, Tokaj – A magyar irodalom közvetítésének kihívásai, változásai és módozatai Arany Jánostól napjainkig címmel nyitották meg csütörtök délután a 45. Tokaji Írótábort a borok Mekkájában, a Rákóczi pincében.


Az irodalmárok tanácskozásán arra keresik a választ, hogy napjainkban melyek a hatékony eszközök és csatornák irodalmunk népszerűsítésében. A tokaji gimnáziumban megnyitották a Petőfi Irodalmi Múzeum „Jártam a jelenben, éltem a jövőben” című kiállítását. A tanácskozás pénteken a helyi gimnáziumban folytatódik, de az összejövetelt számos rendezvény és kirándulás is színesíti. Lesz emléktábla-avatás, valamint bemutatkoznak napjaink irodalmi folyóiratai, köztük a Nyíregyházán megjelenő Vörös Postakocsi is. Megyénkből többen is – például Jánosi Zoltán, Kürti László – kaptak meghívást a magyar irodalmi élet egyik legrangosabb országos találkozójára.

KM0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés