Irreális verseny az ítéletidőben

Irreális verseny az ítéletidőben
Kovács Rita tíz kilométer helyett csak ötöt úszott a Róma melletti 17 fokos tóban.

A nyíregyházi felkészülés monotóniáját egy rangos versennyel szerették volna megszakítani a magyarországi Európa-bajnokságra készülő Kovács Ritáék, ám az időjárás keresztülhúzta a számításaikat.

Nagyon csalódott vagyok, ugyanis a Rómától északra található tavon ítéletidő tombolt. A helyiek állítják: ötven éve nem tapasztaltak hasonlóan rossz időt. A máskor tükörsima vízen egyméteres hullámok fodrozódtak. A 10 km-re tervezett versenyt 5 km-en rendezték meg, és gyakorlatilag értékelhetetlen a szereplésem – busongott Kovács Rita, ám egy pozitívuma mindenképpen van az olasz útnak: nem lett beteg, egészségesen folytathatja felkészülését az Eb-re.

Ha már kiutaztunk, elindult Rita, de tudtuk: irreális lesz a verseny. Mi 10 km-re készültünk, és nem arra számítottunk, hogy úszás közben dobálja a víz. Nem vártuk meg az eredményhirdetést, így a helyezését sem tudjuk. Ez a próbatétel nem érte el a célját, sajnos, a nyíltvízi versenyeken közbeszólhatnak az időjárási tényezők – tette hozzá Vajda Tamás, Rita edzője. Jövő hét végén a sevillai Világkupa-futamon mérhetik le, hogy hol tartanak…

– Ladányi Tóth Lajos –További hírek a szon-sportoldal kategóriából

Sporthírek


hirdetés