Iskolakerti műhelynap házigazdái lehetnek

Agárdy Sándor koordinálja az iskolakerti munkát
Agárdy Sándor koordinálja az iskolakerti munkát - © Fotó: tudósítónktól
Döge – Az Iskolakeretekért alapítvány által kiírt pályázaton a dögei Ölbey Irén Általános iskola nyerte el a Térségi iskolakerti műhelynapok megrendezésének jogát.


– A tanév során megvalósítandó programokra négy kiválasztott iskola kapott lehetőséget ebben a tanévben országos szinten – érzékeltette az elismerés rangját Agárdy Sándor intézményvezető. – Nálunk előreláthatólag szeptember 21-én délután kerül sor a módszertani munkát segítő, kertbemutatóval egybekötött rendezvényre. Az iskola diákjai és nevelői az önkormányzat segítségével még 2011-ben kezdtek hozzá az oktatókertek kialakításához a többnyire használaton kívüli területrészeken. Négy évvel később már Döge rendezhette a Tudás kertje projekt országos kertünnepét, ahol több száz tanuló kapott útmutatást a további munkához.

Az intézményben 260 fajt bemutató iskolai füvészkertet, háztáji kiskertet, gyógy- és füszernövénykertet, gyümölcsöskertet, és 150 darabos ásvány és kőzettani oktatóösvénynek helyet adó átriumkertet is megtekinthetnek az érdeklődők.

LTL

Címkék: , ,hirdetés