Ismeretlen csodákhoz vezetnek el az ösvények

A verseny egyik pillanata
A verseny egyik pillanata - © Fotó: iskola
Kótaj – Az idén harmadik alkalommal rendezték meg a napokban a kótaji István Király Baptista Általános Iskolában az Országos Bibliaismereti Versenyt. A kétfordulós levelezős megmérettetés után 14 település 59 csapata mérte össze tudását.

Változatos feladatok

– A verseny nem titkolt célja az volt, hogy rávegyük a mai fiatalokat arra: minél gyakrabban és minél nagyobb kedvvel vegyék kezükbe a Szentírást. Úgy véljük, ehhez az egyik legjárhatóbb út, ha olyan feladatokat oldanak meg a diákok, amihez forgatniuk kell a Bibliát – tájékoztatta lapunkat Ruskáné Fintor Mária igazgató. – Böjte Csaba gondolatai fogalmazzák meg legjobban a törekvéseink lényegét: „Olvass, tanulj, csodálkozz rá a környezetedre, ne vessz el a mindennapok parttalan csevegésében, önnön léted fenntartásának szolgálatában! Szeretettel biztatlak, nézz körül, mert bármerre nézel is, ismeretlen csodákhoz vezető ösvények nyílnak meg előtted!”

– A fiataloknak most is változatos, az életkoruknak megfelelő feladatokat kellett megoldaniuk, amelyekhez kreativitásra, logikus gondolkodásra egyaránt szükségük volt. Az eredményhirdetésig a vendégek megtekinthették a „Húsvét, örök legenda, drága zálog” mottójú rajzkiállításunkat.

KM
hirdetés