Ismét egy csodás parkolás Nyíregyházáról – Ezen a fotón vitáznak most a neten

Akt.:
Ismét egy csodás parkolás Nyíregyházáról – Ezen a fotón vitáznak most a neten
Nyíregyháza – “Jól” parkoló autó újra és újra… A képet a Levadászva Facebook csoport posztolta, és amint írják “sajnos hetente kapunk ilyen fotókat.”

A Levadászva Facebook csoporton sorra jelentek meg az utóbbi időben trehányul parkoló autók fotói, de úgy tűnik, kissé teli van már a hócipőjük ezekkel a képekkel, mert valósággal elözönlötték őket. Hiába, aki autóval közlekedik Nyíregyházán bizonyára tapasztalta már, hogy nem véletlenül készül ennyi fotó rosszul parkoló autókról: maradjunk annyiban, hogy nem ritka jelenség, bár vélhetően ez nem csupán Nyíregyházán van így.

Egy ideig most megint nem fogunk parkolós képet megosztani, mert minden energiát elvisz a fölösleges vita ami érthetetlen módon ezekből alakul – írja a Levadászva Facebook csoport. – Sajnos igen sokan érzelmi alapon közelítik meg a kérdést. Azok is akik utálják az ilyen 3 helyet foglalókat és azok is akik keresik a magyarázatot. Azon vitázni, hogy van e bárkinek “jogosítványa” arra, hogy szabad parkolóhelyeket elálljon szerintem olyan, mint azon vitázni, hogy figyelmen kívül hagyhatjuk a jelzőlámpákat vagy sem. Ezért a továbbiakban egy ideig mellőzzük ezen képek megosztását.

A kommentelők közül egyébként sokan kiemelték, hogy ezen a képen vélhetően egy futár autóját látni. “Ez csak egy futár. Kb, fél perc és már ott sem volt szerintem” – írta egy kommentelő. Egy másik hozzászóló szerint ez nem mentség: “És ha futár? Akkor neki nem kell normálisan beparkolni, hogy más is elférjen mellette? Kit érdekel, hogy csak 1 perc?”

Más kommentelők azt pedzegették, mennyire tisztességes közzétenni a rosszul parkoló autó fotóját: egy kommentelő szerint akár az ő kocsija is felkerülhet bármikor a netre, mert olykor a mellette álló autó miatt ő is rosszul áll meg. “Azert állok balf*szul mert balf*sz mellett álltam meg.”

De ez vajon mentség? Sokak szerint nem.

A Levadászva Facebook csoport szerkesztője – amellett, hogy kissé tényleg belefáradt már ezekbe a fotókba -, kiállt amellett, hogy igenis van társadalmi haszna az efféle képek kiposztolásának. Azt írta: – Senki nem rúgta le a tükrét, nem szúrta ki a gumijait, és nem öntötte le semmivel az autóját. Csak ki van posztolva. Hátha tanul belőle. Fiatalabb koromban a munkámból adódóan parkoltam olyan helyen ahová ha csak odaálltál csináltak valamit a kocsiddal. Mert az nem a te területed volt! Amíg vártam akit vittem, őriztem az autót. És igen. Ott és akkor megtanultam parkolni.

Forrás: Levadászva
hirdetés