Ismét erős és nemzetközi mezőny

Viktor Trofimovot (piros sapkajelzésben) az U21-es Európa-bajnoki selejtezőn már láthatta a nagyhalászi publikum
Viktor Trofimovot (piros sapkajelzésben) az U21-es Európa-bajnoki selejtezőn már láthatta a nagyhalászi publikum - © Fotó: Pusztai Sándor
Nagyhalász – A Nagyhalász Speedway Ringen startol a háromfordulós országos csapatbajnokság.

Egyéni, páros, csapat… Nagyüzem van a kontinens ováljain, minden hétvégén rendeznek valamilyen rangos nemzetközi viadalt. Szombaton délután négykor a Nagyhalász Speed­way Ringen is felbőgnek a motorok, az Európa-bajnoki selejtezők (felnőtt és U21-es) után ismét országos bajnoki pontokért húzzák majd a gázt a vaspapucsosok.

Párosoknak nem lesz

– Végleg eldőlt, hogy az idén nem lesz páros bajnokság, hanem háromfordulós csapatbajnoki sorozat. Ennek a nyitánya lesz szombaton Nagyhalászban. A második kört Debrecenben rendezik szeptemberben, míg a zárás októberben Gyulán lesz – tudatta lapunk érdeklődésére Albók József, a nagyhalászi pálya és a klub tulajdonosa.

Hazánkban három pálya van és négy klub. A szombati versenyen a csapatok négy versenyzőt küldhetnek a pályára, a tizenhat motoros húsz futamban dönti majd el a helyezések sorsát. Mivel magyar motoros jelenleg még kevés van, mind a négy klub külföldiekkel erősít, ami természetesen emeli a verseny színvonalát is.
A legnagyobb hazai merítési lehetőség a debrecenieknél van (Tabaka József, Benkő Roland, Kónya Sándor, Bárány Márk, Vida Péter, Szegvári Róbert), ám nem lehetetlen, hogy a hajdúságiak is kirukkolnak egy neves külföldi versenyzővel.

Már motoroztak Halászban

Gyulán Magosi Norbert és Kovács Roland mellett Fazekas Denisz jöhet szóba, itt is lesz egy-két külföldi. A Pest megyei, Monorhoz közeli vasadi klubnak nincs pályája, Karcagi László társai szintén légiósok lesznek. És akkor nézzük a házigazda nagyhalásziakat.

– Sajnos, Fekete Sándor betegség miatt nem tud motorra ülni, így a színeinket külföldiek képviselik. Még tárgyalásban vagyunk a versenyzőkkel. Szeretnénk, ha a rovnói klubban motorozó ukrán Stanislav Melnychuk és Andriy Kobin mellett a már itthon ismert bolgár Milen Manev, valamint az U21-es Európa-bajnoki selejtezőn is látott ukrán Viktor Trofimov alkotná a csapatunkat.

– Mindenképpen azt szeretnénk, hogy remek motorosok színvonalas versenyét láthassák majd a nézők – így Albók József.

KM-ML
hirdetés