Ismét idegenben nyert a Loki

DVSC női kézilabda - archív
DVSC női kézilabda - archív
Budapest – A zilahi EHF Kupa-mérkőzést követően, a Vasas otthonában, bajnoki meccsen is győzött a DVSC.

A női kézilabda bajnokság 14. fordulójában a DVSC alakulata a Vasas csapatához látogatott. A debreceni klub honlapján végzett közvéleménykutatás alapján majdnem minden hajdúsági drukker Loki sikert várt a Fáy utcai mérkőzéstől, de azzal mindenki tisztában volt, hogy nem lesz sétagalopp a fővárosi derbi.

Vorozscova remekelt

A mérkőzés előtt Bíró Imre hangsúlyozta, kulcsfontosságú lesz a találkozó végkimenetele szempontjából, hogy a Vasas két remek átlövőjét, a góllövőlista vezetőjét, Nagy Krisztinát, illetve Tomori Zsuzsannát sikerül-e semlegesítenie a cívisvárosi védőfalnak. Nos, a debreceni játékosok annyira jól hatástalanították a két nagy lövőt, hogy a fent említett hazai kiválóságok mindössze 4 gólt dobtak az első játékrészben. A DVSC jól kezdett, rögtön a meccs elején kétgólos előnyre tett szert, ám ezután hosszú percekig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd átvette a vezetést a Vasas. A meccs ezen szakaszában a Loki támadásban túl gyorsan akarta kialakítani a helyzeteket, ami pontatlanságokhoz vezetett s ezt az ellenfél gólokkal torolta meg. De szerencsére a házigazdák vezetésére volt válasza Szűcs Gabrielláéknak: zsinórban öt gólt szereztek a vendégek, amire csak egy volt a válasz hazai oldalról, sőt a huszáros hajrának köszönhetően 4 gólos volt a debreceniek fórja a szünetben.

A második játékrészben a vendégek magabiztosan tartották a többgólos előnyüket, s ha támadásban nem jól sültek el a dolgok, akkor hátul a védőfal, illetve a remek napot kifogó Tánya Vorozscova állta a piros-kék rohamok útját. Az utolsó tíz percben már 7 gól volt a differencia a két együttes között, ami a meccs végére 3 gólra olvadt, ám ezen a mérkőzésen egyértelműen csakis a győzelem megszerzése volt a legfontosabb feladat, amit így is magabiztosan teljesítettek Sopronyi Anették. A DVSC alakulata legközelebb vasárnap a Zalau elleni EHF Kupa mérkőzésen lép pályára a Hódosban.

Mesterszemmel

Mocsai Lajos: – Az erősebb csapat megérdemelten nyert. Átlövőink ezen a mérkőzésen messze tudásuk alatt szerepeltek.

Bíró Imre: – Hullámzó, küzdelmes mérkőzés volt. Néhány tudatos játékelemmel az ellenfél fölé tudtunk kerekedni. .   

Vasas–DVSC 23–26 (10–14)

Fáy utca, 300 néző. V: Herczeg, Südi

VASAS: TÓTH ZS. – KÁNTOR 1, Nagy K. 1 (1), Kamper 2, Moszkovaja 2, Tomori 4, Gorova 5 (1). Cs: Stiener 1, GAÁL 2, Blaskovits, Pollaková, Kolos 2, Balogh 3. Edző: Mocsai Lajos.

DVSC: VOROZSCOVA – Csáki 2, Latakaite 3, SZABÓ V. 5, SZŰCS 5, Orbán 1, Stuparicova 4. Cs: Kiss É. (kapus), Benyáts, Rácz, SOPRONYI 6 (1), Sütő. Edző: Bíró Imre.

Az eredmény alakulása. 6. p.: 1–3. 14. p.: 5–3. 17. p.: 5–5. 21. p.: 8–7. 27. p.: 9–14. 39. p.: 12–17. 47. p.: 17–20. 54. p.: 17–24

Kiállítások: 2, ill. 8 perc

Hétméteresek: 4/2, ill. 2/1
hirdetés