Helyi közélet

2016.07.23. 17:13

Ezt írta a Kelet 70, 50 és 30 éve - Egymillió adópengő egy kiló kenyérért

Előkaptuk az 1946-os, 1966-os és 1986-os július 23-ai Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Előkaptuk az 1946-os, 1966-os és 1986-os július 23-ai Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Hetven éve írtuk

1946. július 23., kedd

A kenyér fogyasztói ára 1 millió adópengő

A közellátásügyi miniszter közölte, hogy július 21-étől kezdődően a jelentősebb cikkekre a következő termelői árakat állapított meg: búza 25 millió adópengő, rozs kétszeres, árpa és zab 22 millió adópengő, kukorica (májusi szemes) 20 millió adópengő métermázsánként. A kenyér fogyasztói ára 1 millió adópengő, viszonteladói ára 920 ezer adópengő kilogrammonként.

Július utolsó napjaiban kerül forgalomba a forint

Az Anyag és Áruhivatal gyors ütemben dolgozik, hogy az augusztus elsejei stabilizálási folyamat megindítását kellőképpen előkészítse. E munkálatok nehezebb része az árak és a bérek megállapítása, azután az ár és a bérszínvonal összeegyeztetése. E munkálatok eredményeként alakul ki a forint és a pengő viszonya. (…) A simapengő és a forint közötti arányszám megállapítása már csak egy-két nap kérdése.

Ötven éve írtuk

1966. július 23., szombat

Kisvárdaiak az agresszió ellen

Tiltakozó röpgyűlésen bélyegezték meg az Amerikai Egyesült Államok vietnami agresszióját az Öntödei Vállalat kisvárdai gyáregységében. A harcos kiállású röpgyűléseken a dolgozók határozati javaslatot fogadtak el. (…) A határozat szövege: „… követeljük, hogy az USA teljes mértékben térítse meg Vietnamban mind az emberéletben, mind az anyagi javakban okozott károkat. Hozza rendbe, építse újjá a lerombolt gyárakat, erőműveket, gátakat, ültetvényeket, s hagyja békében élni Indokína népét!”

Harminc éve írtuk

1986. július 23., szerda

Újabb üdülőhely?

A Felső-Tisza bővelkedik homokos padokban, a szebbnél szebb fürdőhelyekben. Közülük is az egyik legszebb a Kisar alatti Uszturó, más néven Igornya. (…) A kulturált táborozás megteremtése érdekében most a Fehérgyarmati Városi Tanács, valamint a kisari termelőszövetkezet és községi tanács azt tervezi, hogy a folyóhoz közel, a gát alatt mintegy ötven víkendtelket alakítanak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában