Ismét körbeülik a nyíregyházi Művészasztalt

Nyíregyháza – Kilencedik alkalommal rendezik meg a Művészasztalt március 28-án, csütörtökön 17 órától Nyíregyházán, a Művész Stúdióban. Az esemény vendége ezúttal a kortárs magyar irodalom egyik sikeres szerzője, Vida Gábor író, a LÁTÓ szépirodalmi folyóirat prózarovatának szerkesztője lesz.


Az est háziasszonyi feladatait Kováts Judit írónő látja el. Az eseményen az Egy dadogás története című Vida Gábor regényből színpadra állított jeleneteket láthatnak az érdeklődők.

A jelenteket a Móricz Zsigmond Színház színészei, Kosik Anita, Horváth László Attila és Horváth Viktor keltik életre, továbbá közreműködik Kováts Dénes. A Művészasztal célja, hogy megismertesse a magyar írók, drámaírók színe-javát a közönséggel. A hagyományos beszélgetések mellett az írók műveiből készült színpadi produkciókat is bemutatnak.

A vendégről

Vida Gábor jelenleg Marosvásárhelyen él. A kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Bölcsészkarán szerzett diplomát magyar–francia ­szakon. Kezdetben az Éber című egyetemi lap szerkesztője volt. Hagyományos prózát ír.

KM
hirdetés