Ismét lecsap a kommandó Nyíregyházán

A külterületeken komoly eredményeket ért el a Hulladékkommandó
A külterületeken komoly eredményeket ért el a Hulladékkommandó - © Fotók: KM-archív
Nyíregyháza – Tizenhárom éve az E-misszió Egyesület hívta életre a Hulladékkommandót.

Az illegális hulladéklerakók visszaszorítása, felszámolása érdekében végzett feladatairól egyeztetett csütörtökön a nyíregyházi Hulladékkommandó a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft., a Térségi Hulladék-gazdálkodási Nonprofit Kft., a rend- és polgárőrség, a Nyírerdő, a Magyar Közút és más szervek képviselőinek bevonásával.

– A külterületeken és a föld­utak mentén jelentősen csökkent a szemét mennyisége, és visszaszorult a korábban jellemző építési törmelék, autóalkatrész is. Míg tíz éve 500–600 tonna volt, mára kevesebb mint 200 tonna az évente összegyűjtött hulladék – tekintett vissza az elért eredményekre az egyeztetés bevezetéseként Keczkó János.

A NyírVV közterület-fenntartási irodavezetője szerint manapság a belvárosi, túlcsorduló kommunális, illetve szelektív hulladékgyűjtők adják a legtöbb feladatot a Hulladékkommandónak, és a bevezetőutak mentén elszórt szemét is rossz fényt vet a városra.

Cél a szemléletformálás is

– A problémára a tudatos állampolgári magatartás lenne a megoldás, addig is az összefogásban bízhatunk, ugyanis a különféle jogkörökkel bíró szervezetek együtt sokkal hatékonyabban tudnak fellépni – magyarázta Keczkó János, s hozzátette: az erre fordított összeget például zöldfelületek kialakítására, játszóterek építésére is el lehetne költeni, ezért kiemelt feladatnak tekintik kommunikációt, vagyis a Hulladékkommandó munkájának, eredményeinek rendszeres ismertetésével törekszenek a szemléletformálásra.

KM-HP
hirdetés