Ismét Loebé a győzelem

Ismét Loebé a győzelem

Bár Marcus Grönholm győzedelmeskedett a Katalán rali utolsó gyorsasági szakaszán, a versenyt ismét a privát Kronos Total Citroën-es versenyző Sebastien Loeb nyerte meg.

A finn fordos nem tudta beérni a francia citroënest, s kénytelen volt beérni a bronzérmes hellyel. A második helyen legjobb rali világbajnoki eredményével Daniel Sordo ért célba csapattársa, Loeb mögött.

A hétvége eredményével nagyon elégedett lehet a Kronos Total Citroën csapat, hiszen a rali során volt olyan időszak, amikor három autója foglalta el a képzeletbeli dobogó első három fokát. Xavier Pons azonban hibázott, letért az útról és kénytelen volt feladni a versenyt.

“Csodálatosan végződött ez a könnyű hétvége a győzelemmel, Dani második helyével és a Kronos kettős győzelmével. A Marcus-szal (Grönholm) folytatott csata a rali kezdetén elég szoros volt. .Boldog vagyok, hogy egy olyan ralit nyertem meg már másodszorra, amelyet nagyon élveztem.” – nyilatkozta Loeb

A hétvége egyik nagy sztárja Loeb és Sordo mögött az a francia Alex Bengue, aki a tavalyi Katalán rali óta nem versenyezett, s ezúttal egy Peugeot 307 WRC volánja mögött jutott célba a negyedik helyen. Bengue nagyon gyorsan alkalmazkodott a körülményekhez és kiegyensúlyozott és gyors versenyezésének köszönheti remek helyezését. Az ötödik Jan Kopecky lett a Skodával, míg őt a hatodik helyen Francois Duval követi a második Fabiával. A Skoda kitűnő teljesítménnyel tért vissza a Rali Világbajnokság színpadára.

A subarus pilóták mögött kemény hétvége áll, s bár nem értek fel a dobogóra, Petter Solberg és Stephane Sarrazin is pontszerző helyen (hetedik és

nyolcadik) értek célba. A két pilóta az egész hétvégén küszködött. Solberg még az első napon autójának alulkormányozottságára panaszkodott. Atkinson aki pedig még csak négy aszfaltos ralin vett eddig részt, itt csak tapasztalatokat gyűjtött, s végül csak a 11. helyre tudta célbakormányozni autóját.

Érdemes szót ejteni Marcus Grönholm hétvégi teljesítményéről is. A finn fordos szinte végig azért küzdött, hogy visszaverekedje magát az élvonalba azután, hogy az első nap végén a 10. helyen tanyázott. A második nap keményen nyomta a gázt és azt végül a negyedik helyen zárta. S bár Alex Bengue felvette vele a harcot a harmadik helyért, mégsem tudta feltartóztatni 2002 világbajnokát.

A következő világbajnoki ralira két hetet kell várnunk, hiszen 2006. április 7-9. között kerül megrendezésre a Korzika Rali, idén nem ősszel, hanem tavasszal. Ez a verseny várhatóan a francia csapatoknak kedvez majd, s miután a címvédő világbajnok idén is remek formáját mutatja, várhatóan megismétli tavalyi győzelmét hazai versenyén, a Tour de Corse-on.

2006-os Katalán Rali végeredménye:

1. S Loeb Citroën Xsara 3:22:01,7

2. D Sordo Citroën Xsara +48,2

3. M Grönholm Ford Focus +1:45,8

4. A Bengue Peugeot 307 +2:01,9

5. J Kopecky Skoda Fabia +2:57,2

6. F Duval Skoda Fabia +3:37,8

7. P Solberg Subaru Impreza +3:48,2

8. S Sarrazin Subaru Impreza +4:36,4

9. M Hirvonen Ford Focus +5:01,6

10. G Panizzi Skoda Fabia +5:04,4

A világbajnokság állása a Katalán rali után:

Pilóták

1. S Loeb 36 pont

2. M Grönholm 27 pont

3. D Sordo 14 pont

4. M Stohl 11 pont

5. P Solberg 10 pont

6. T Gardemeister 6 pont

D Carlsson 6 pont

8. S Sarrazin 5 pont

H Solberg 5 pont

C Atkinson 5 pont

A Bengue 5 pont

G Galli 5 pont

Konstruktőrök

1. Kronos Citroën 44 pont

2. Ford 42 pont

3. Subaru 31 pont

4. OMV Peugeot Norway 21 pont

5. Stobart VK M-SP. 10 pont

6. Red Bull Skoda 8 pont

(Forrás: Amber PR)További hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek


hirdetés