Ismét megmászták a SZIRT-et

A IV. Szatmári Ifjú Reformátusok Találkozóján hatvanöten vettek részt
A IV. Szatmári Ifjú Reformátusok Találkozóján hatvanöten vettek részt - © Fotó: egyházmegye
Nagyhódos – Nagyhódoson szervezte meg idei ifjúsági táborát a Szatmári Református Egyházmegye.


A SZIRT a Szatmári Ifjú Reformátusok Találkozójának rövidítése és kétévente rendezik meg. Az utóbbi a negyedik alkalom volt, ami ismét örök emlék a résztvevőknek.

Kenu- és biciklitúra

– Az első napon Szalay Kont esperes köszöntötte a táborozókat, majd Bertha Zoltán, a Debrecen-Nagyerdei gyülekezet beosztott lelkésze tartotta meg előadásait a teremtésről. A csengersimai Ifjú Hírnök zenekar vezette az éneklést, és lelkészek, valamint teológusok kiscsoportokban tovább beszélgettek – kezdte élménybeszámolóját Szabó Béla református lelkész, a Szatmári Református Egyházmegye ifjúsági referense.

– A délelőtti lelki foglalkozásokon túl a fiatalok részt vettek kenu- és biciklitúrán, kézműves foglalkozáson, táncházban, íjászaton, küzdősport-bemutatón és paintball játékon. A mátészalkai fiatalok énekkel, pantomim előadással emelték a színvonalat.

Összesen hatvanöten vettek részt a táborban, köztük Balogh Konrád is.

Örök élmény

– Életem egyik legjobb kikapcsolódása volt a SZIRT! A társaság nagyon befogadó és barátságos volt. Ez a négy nap felejthetetlen számomra. Már alig várom a következő találkozót, remélem, még ennél is szebb élményekben lesz részem.

KM
hirdetés