Ismét segítséget adnak a diákok jó döntéséhez

A jövő szakemberei újra felfedező körútra indulhatnak az iskolák és szakmák rengetegében
A jövő szakemberei újra felfedező körútra indulhatnak az iskolák és szakmák rengetegében - © Fotó: KM-archív
Nyíregyháza – A pályaválasztási kiállításon mindent meg lehet nézni, tapintani, és ki is lehet majd próbálni.

Ismét pályaválasztási kiállítást rendeznek október 11–12-én Nyíregyházán, a Continental Arénában, s a rendezvény jelmondata nem véletlenül ez: „Dönts jól, jövőd a tét!”

Az új szakmára, piacképesebb tudásra vágyóknak is lehetőség.” Román István

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal ezzel a programmal már tizennyolc éve teremt kiváló alkalmat arra, hogy a megyénkben élő pályaválasztók és pályamódosítást tervezők megismerhessék az előttük álló lehetőségeket. Ahogy a kezdetnél, most is az a legfontosabb cél, hogy az érdeklődők biztos támpontokat, friss információkat kapjanak a továbbtanulás irányát meghatározó döntéshez.

A rendezvény többek között átfogó képet nyújt a megye iskolarendszerű képzési palettájáról, az intézményekben folytatott képzési programokról, a lehetséges továbbtanulási irányokról, a gyakorlati szakképző helyekről, továbbá a munkaerőpiaci igényekről és lehetőségekről.

A kiállító iskolák a munkafolyamatok gyakorlati bemutatásával, a munkaeszközök megismertetésével és kipróbálásával is igyekeznek élményszerűen bepillantást engedni a látogatóknak az egyes szakmák, különös tekintettel a hiányszakmák rejtelmeibe. A főbb jellemzők megismerése mellett a szakmák elsajátításához szükséges készségek, képességek felmérésére is módja lesz a közönségnek.

Ki is próbálhatják

A Szakmaudvar lehetőséget nyújt a látogatóknak a különböző szakmákhoz kapcsolódó munkafázisok kipróbálására, a szakmai fogások, gépek, eszközök megtekintésére. Mindent meg lehet nézni, tapintani, mindent ki lehet próbálni!
– A kiállítás nemcsak az általános iskolások pályaválasztását segíti, hanem azokat az álláskeresőket is, akik semmiféle szakképzettséggel nem rendelkeznek, vagy szakmájuk jelenleg nem piacképes, ezért szükségük van új, keresettebb szaktudásra – hívta fel külön a figyelmet Román István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott.

– KM –


Szimulátor, lézerlövészet

Számos érdekes bemutatót is láthatnak majd az érdeklődők, többek kipróbálhatnak vadászrepülőgép-szimulátort, lézerlövészetet, megnézhetik a honvédség parancsnoki autóját, a darus tűzoltókocsit, vagy azt, hogy mit tartalmaz a helyszínelők táskája.
hirdetés