Ismét szakadunk

Illusztráció
Illusztráció - © MTI Fotó: Rosta Tibor
Már a falakon vannak a hirdetmények, s velük együtt megkezdődött a kampány, amiben részünk lesz október 2-áig, hiszen akkor tartják a népszavazást a kötelező betelepítési kvóta kérdésében. A szív és az ész küzdelme játszódik le addig mindenkiben. M. Magyar László jegyzete.

A higgadt, hűvös értelem ugyanis azt diktálja, Magyarország maradjon a magyaroké, ugyanakkor az érzelem vitába száll ezzel a gondolattal, hogy már miért ne segíthetnénk azokon, akik különböző okok miatt elhagyták hazájukat, miért ne fogadnánk be azokat, akiknek már nincs otthonuk, ráadásul uniós országként még kötelezettségeink is vannak.

Még jó két hónapon keresztül mindennaposak lesznek az érvek és ellenérvek. Színesíti a politikai harcot, hogy még az ellenzéki pártok is más-más véleményen vannak. Az egyik szerint ne vegyenek részt a voksoláson a szavazók, míg a másik szerint el kell menni, de a kormány szándékával ellenkező választ kell adni. Így akár három táborra is szakadhat az ország lakossága. Félő azonban, hogy bármelyik tábor is lesz a győztes, hazánk csak veszíteni fog ezzel a szavazással.

Látható ugyanis a nyilatkozatokból, ismét széthúz a magyar társadalom, nincs semmi összefogás. Pedig ahogyan egy bölcs megfogalmazta egykoron, „csak egyetértéssel lehet nagy dolgokat véghezvinni”.

M. Magyar László
hirdetés