Ítéletet hoztak! Ezt a büntetést kapta a nyíregyházi postáskéselő!

Akt.:
Balra az elkövető, jobbra a megtámadott postás
Balra az elkövető, jobbra a megtámadott postás
Nyíregyháza – Felfegyverkezve, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérlete és súlyos testi sértés bűntette miatt 9 év fegyházbüntetésre és 9 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte D. D. vádlottat a Nyíregyházi Törvényszék kedden – tájékoztatott Sterné dr. Deák Andrea.

– A tényállás szerint a vádlott tavaly október 12-én reggel elhatározta, hogy akár bűncselekmény útján is pénzt fog szerezni. Mivel korábban postásként dolgozott, tudta, hogy a postai kézbesítőknél mindig van valamennyi készpénz.

Aznap délelőtt a Nyíregyháza, Vasvári Pál úton lévő egyik társasház lépcsőházában találkozott a postai kézbesítővel, akinek válltáskájában ekkor 160 000 forint volt. D. D. a kezében lévő késsel megtámadta a postást, legalább öt alkalommal szúrt és csapott felé, a sértett egy 8 napon túli, és több 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A sértett védekezett, a közöttük kialakult dulakodás közben sikerült a támadója kezéből a kést kirúgnia. Ezután D. D. úgy menekült el a helyszínről, hogy a postásnál lévő pénzt nem tudta megszerezni.

A bíróság a cselekményét előre kitervelő, fegyvert használó vádlottal szemben indokoltnak tartotta a 9 év fegyházbüntetés alkalmazását. Ugyanakkor arra is figyelemmel volt a törvényszék, hogy a vádlott büntetlen előéletű, cselekményét megbánta, és a sértett megbocsátott neki. Az ítélet nem jogerős – közölte a törvényszék sajtószóvivő-helyettese.

KM


Fotó: police.hu
Nyíregyháza - A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte a nyomozást. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást D. Dávid 26 éves rakamazi lakos ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a...
hirdetés