Helyi közélet

2013.06.18. 18:22

Sintérek akcióban Tiszavasváriban

Volt mivel foglalkozniuk a sintéreknek a mai nap Tiszavasváriban. Június 18-án, kedden ugyanis több tucat gazdátlan kutyát fogtak be a helyi önkormányzat megbízásából a hajdúböszörményi sintértelep munkatársai város utcáiról.

Volt mivel foglalkozniuk a sintéreknek a mai nap Tiszavasváriban. Június 18-án, kedden ugyanis több tucat gazdátlan kutyát fogtak be a helyi önkormányzat megbízásából a hajdúböszörményi sintértelep munkatársai város utcáiról. A tion.hu érdeklődésre Bundáné Badics Ildikó jegyző elmondta, hogy az utóbbi időben megszaporodott állampolgári bejelentésekre alapozva kérték a kóbor kutyák begyűjtését.

A polgármesteri hivatalhoz hetek óta számos bejelentés érkezett arról, hogy kóbor kutyák csapatokba verődve okoznak riadalmat az utcán közlekedők körében. A mai napon befogott ebek a hajdúböszörményi kutyatelepre kerültek. Úgy tudjuk, hogy a befogást követő két héten belül nem jelentkezik senki az állatért, következik az orvosi vizsgálat, féregtelenítés és ivartalanítás. Ez azt jelenti,hogy azok a kutyatulajdonosok akik hazaérve azt tapasztalják, hogy nincs meg a házőrzőjük, jelentkezzenek a hajdúböszörményi sintértelepen a lehető legrövidebb időn belül.

Vélhetően sok kisgyermekes anyukának megnyugvást jelenthetett a hír, azonban a mai akciónak nem mindenki örült felhőtlenül. A Tiszavasvári Civil Állatvédők Facebook oldalukon kíméletlen körülményekről számoltak be. A "sintértelep szakemberei" a befogott kutyákat egymás hegyére-hátára dobálták egy kisméretű rácsos utánfutóba,ahol a kutyák a nagy hőségben összezsúfolva taposták egymást. Az állatvédők fotóján jól látszik, hogy a befogott kutyusok között volt ápolt,nyakörves kutya is. A Tiszavasvári Civil Állatvédők állítása szerint azon kóborló kutyák közül, akik miatt a lakosság bejelentéseket tett, szinte egyet sem fogtak be.

Fotó: Tiszavasvári Civil Állatvédők

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában