szon-sportoldal

2015.12.19. 08:20

Nyírgyulaj - Jól sikerült az éjszakai műszak

Nyírgyulaj - Az év utolsó bajnoki meccsén negyedik idegenbeli sikerét aratta a Nyírgyulaj.

Nyírgyulaj - Az év utolsó bajnoki meccsén negyedik idegenbeli sikerét aratta a Nyírgyulaj.

Egyszer a Nyírgyulajnak is lehet jó napja. A futsal élvonalban szereplő szabolcsi legénység megcselekedte, amit kellett: negyedik idegenbeli győzelmét aratta – ezúttal a péntek éjszakába nyúlt összecsapáson, a Vasas otthonában. Mindemellett végre a riválisok eredményei is a kezükre játszottak, a Göcsej Zalaegerszeg, miként az Aramis egyaránt zakózott.

Mindez, persze semmit nem ért volna, ha a Lovas-csapat bakizik az esztendő utolsó bajnoki mérkőzésén. Noha első félidő után még melegnek tűnt a pite, a szünet után Kovács István duplájával fordított a Gyulaj, amely a jelek szerint vendégként képes igazán nagyot alakítani. Most már tényleg csak az első hazai siker hiányzik, ebben az esetben valós esélye lesz befurakodni a legjobb hat közé, ami felsőházi rájátszást ér.

– Az első félidő teljesen olyan volt, mint amikor otthon játszottunk a Vasassal. Mindent kihagytunk, az ellenfél jószerivel egyszer rúgott kapura és vezetést szerzett. A szünet után az igazi Nyírgyulaj jött ki a pályára, a végig jól játszó Kovács István két góljával sikerült nyerni, de legyünk igazságosak, Pallai Gábor bravúrjaira is szükség volt – ecsetelte a történteket Lovas Norbert, a Nyírgyulaj játékos-edzője.

Futsal: NB I, 12. forduló

Vasas–Nyírgyulaj KSE 1–2 (1–0)

Elektromos csarnok, 100 néző, v.: Czene-Joó Á., Baghy Cs.

Nyírgyulaj: Pallai G. – Varga D., Angyalos A., Berecz Zs., Kovács I. Csere: Kriston D. (kapus), Lovas N., Czerula Zs., Tóth B., Polényi T., Végső Zs., Nagy B., Baksa Cs. Játékos-edző: Lovas Norbert.

Gól: Horváth B., illetve Kovács I. 2

További eredmények: Dunaferr–Haladás 8–7, Rába ETO–Göcsej Zalaegerszeg 5–1, Berettyóújfalu–Aramis 8–1.

A bajnokság állása: 1. Rába ETO 31 pont/12 mérkőzés, 2. Haladás 12/27, 3. Dunaferr 12/25, 4. Berettyóújfalu 12/23, 5. Veszprém 11/15, 6. Aramis 12/14 (39–55), 7. Nyírgyulaj 12/14 (31–54), 8. Göcsej Zalaegerszeg 12/13, 9. Vasas 11/7, 10. Rubeola 10/0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!