Itt a vége, megvan a hetedik hely!

Nagy Imre lőtte a nyírgyulajiak győztes gólját
Nagy Imre lőtte a nyírgyulajiak győztes gólját - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyírgyulaj – A nyírgyulajiak az Aramis elleni idegenbeli sikerrel zárták az NB I-es futsalbajnokságot.

Befejezte bajnoki szereplését a Nyírgyulaj KSE NB I-es csapata, vagyis a szabolcsi legénység megnyerte a hetedik helyért kiírt párharc második mérkőzését, amelyre 1–0-s előnnyel utazott az Aramis SE budaörsi otthonába.

Ahogy a párharc első mérkőzésén, úgy a hétfő esti visszavágón is hátrányból állt talpra a Gyulaj, igaz most nem két-, hanem „csak” egygólosból. A vendégek Siska Gergő jóvoltából az első félidő utolsó percében egyenlítettek, majd a második játékrész derekán kétperces emberelőnybe kerültek, és annak letelte után vitte be a győztes találatot a válogatott Nagy Imre.

– A sok helyzetből mi voltunk az a csapat, amelyik többet értékesített, ezért nyertünk – értékelte a látottakat Lovas Norbert nyírgyulaji edző. – A bajnokság végén elért hetedik helyezést reálisnak érzem, mert bár volt olyan szakasza az idénynek, amikor az érem sem tűnt elérhetetlennek, összességében nem voltunk elég érettek ahhoz, hogy azt megszerezzük.

A többi helyosztó közül az egyik fél három győzelméig tartó döntőben a Győr 2–0-ra vezet a Berettyóújfalu ellen, a bronzcsata 1–1-re áll a Haladás és a Dunaferr között, az ötödik helyezést a Veszprém megszerezte a Debreceni EAC-cal szemben, míg az osztályozó elkerüléséért vívott párharcban (a 9. helyért) a harmadik meccs dönt, hiszen előbb a Bőny nyert a Ferencváros otthonában, majd a Fradi a Bőnyében.

NB I: rájátszás
A 7. helyért, 2. mérkőzés

Aramis SE–Nyrgyulaj KSE 1–2 (1–1)

Budaörs, 100 néző, v.: Deme R., Kiss G.

Nyírgyulaj: Opre R. – Angyalos, Sánta J., Nagy I., Siska G. Csere: Végső Zs. (kapus), Klusin, Tóth B., Nagy B., Gömze, Szabó Á., Orosz D., Vass O., Faragó L. Edző: Lovas Norbert.

Gól: Fekete M., illetve Siska G., Nagy I. Kiállítva (2 percre): Fekete O. (Aramis).

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Nyírgyulaj javára.
hirdetés