Itt is a felmosós tolvajok jártak

Nyíregyháza – Csütörtökön tett feljelentést egy 62 éves nyíregyházi asszony, hogy előző nap két fiatal nő csengetett be hozzá vödörrel és felmosóronggyal, és a lépcsőház takarításához vizet kértek. Míg egyikük elterelte a sértett figyelmét, a másik ellopott két aranygyűrűt a szobából.

Az egyik elkövető 25 év körüli, 155-160 cm magas, vékony nő volt, vállig érő fekete hajjal. Rózsaszínű melegítőruhát viselt. Társa valamivel fiatalabbnak nézett ki, kb. 170 cm magas, és láthatóan terhes volt. Hosszú szőkésbarna haját hátul összefogta. Szürke hosszú ujjú pulóvert viselt.

Mint arról már hírt adtunk, ugyanezen a napon egy idős férfit is megkárosítottak ezzel a módszerrel, illetve korábban is történtek ilyen bűncselekmények.

A nyomozások adatai szerint az elkövetőket valószínűleg gépkocsival hozzák a társasházhoz, ahol a kiszemelt idős sértett lakik, majd a lopás után azonnal távoznak is. A bűnözők kézre kerítéséhez a rendőrség a lakosság segítségét kéri.

Ha bárki lakókörnyezetében észreveszi, hogy valakihez ilyen, vagy hasonló ürüggyel csengetnek be, azonnal hívja a 107-es telefonszámot! Lehetőleg próbálják megfigyelni a gyanús személyeket, és azt hogy merre, milyen típusú, színű és rendszámú gépkocsival távoznak!

– Fullajtár András –
hirdetés