Itt kapnak új szárnyakra

Akt.:
Az apró alkatrészektől a nagyobb elemekig mindent alaposan átvizsgálnak a hangárban
Az apró alkatrészektől a nagyobb elemekig mindent alaposan átvizsgálnak a hangárban - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Bő fél évre munkát adnak az itt dolgozóknak – 15 embernek – az Erdélyből hozott gépek.

Lassan nem lábra, hanem szárnyra kapnak azok a repülőgépek, amelyek romániai megrendelőktől érkeztek a nyíregyházi repülőtérre még az őszi hónapokban. Kettő AN 2-es simán landolt, egyet viszont már kamionra rakva hoztak – rájuk fér az alapos karbantartás.

– Nem ez az első alkalom, hogy határainkon túlról kapunk megbízást, de amióta a romániai légügyi hatóság Magyarországon egyedüliként auditálta javítóműhelyünket, megnövekedett az érdeklődés – nyilatkozta Molnár Tibor, a Nyír-Air Service Kft. ügyvezető igazgatója. Állami és magántulajdonban lévő, különböző használati célú gépeket fogadnak, van közöttük utasszállító, mezőgazdasági és privát repülő. A típuslista is változatos, szerepel rajta Cessna, Piper, de az AN 2-es típusjavítójaként leggyakrabban Ancsák gördülnek be a hangárba.

A teljes felújításhoz a gépeket szétszerelik egészen kis alkatrészekre, aztán következhet ezek tüzetes átvizsgálása (külön figyelve a korrózióra és az anyagfáradásra), a motor és a műszerek ellenőrzése, majd az összeszerelést záró lemezes és kárpitos munkák. Bő fél évre munkát adnak az itt dolgozóknak, 15 embernek a Marosvásárhelyről, Temesvárról, Kolozsvárról hozott gépek. A megrendelések teljesítésén túl igazi baráti kapcsolatok is szövődnek, ezért is szeretik a közelinek tekinthető, könnyen megközelíthető nyíregyházi repülőteret az erdélyi partnerek.

– KM-NYZS –
hirdetés