Itt megtalálja, hogy mire figyeljen, amikor beadja a kérelmeket

A gazdák május 17-éig adhatják be kérelmeiket
A gazdák május 17-éig adhatják be kérelmeiket
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Elérkezett az egységes (az úgynevezett területalapú) kérelmek benyújtásának időszaka, melyeket május 17-éig lehet szankciómentesen beadni.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei igazgatósága felhívja a gazdálkodók figyelmét, amennyiben a kérelem benyújtásával kapcsolatban a falugazdászok segítségét igénybe kívánják venni, előtte célszerű időpontot egyeztetni.

Pontosítás szükséges

A szükséges dokumentumok benyújtása előtt ellenőrizni kell a személyes adatokat. Ha ezekben változás történt (e-mail cím, telefonszám, lakcím, bankszámlaszám), azok pontosítása feltétlenül szükséges. A későbbi kapcsolattartás miatt különösen fontos a telefonos elérhetőség és az e-mail cím. Az ügyintézéshez feltétlenül szükséges, hogy a kérelmező gazdálkodónak legyen érvényes „MVH-s jelszava” vagy saját ügyfélkapus azonosítója.

Személyes jelenlét

Tekintettel a támogatások összetettségére, a kamara azt javasolja, hogy lehetőség szerint az igénylő személyesen jelenjen meg a NAK munkatársánál, és csak abban az esetben bízzon meg más személyt, amennyiben az ügyintézés más módon nem lehetséges. Az adminisztrációhoz szükséges, a NAK által rendszeresített és elfogadott meghatalmazási nyomtatvány a falugazdászoktól beszerezhető, illetve az agrárgazdasági kamara honlapjáról letölthető. Fontos, hogy a gazdálkodó minden esetben haladéktalanul ellenőrizze a benyújtott kérelmet, ugyanis azokat korrigálni csak korlátozottan, vagy egyáltalán nem lehet.

KM
hirdetés