Ittas gázolás a családi ház udvarán – Nagypapa a kocsi alá mászott, mert nyuszit keresett, a fia meg áthajtott rajta

Akt.:
Ittas gázolás a családi ház udvarán – Nagypapa a kocsi alá mászott, mert nyuszit keresett, a fia meg áthajtott rajta
© Illusztráció: newtownpowys.files.wordpress.com
Nyíregyháza – Tizennégy bordája és további négy csontja tört el annak a nagyapának, aki az unokája kisnyulát keresve bemászott egy álló személygépkocsi alá, mellyel az ittas fia aztán elindult.

Tizedik születésnapjára nyuszit kapott ajándékba apukájától a Nyíregyházához közeli településen élő kislány, majd az ünneplést a család bográcsolással folytatta. E közben az apa több üveg bort is elfogyasztott, így a fáradtságtól lepihent aludni. Pár óra múlva arra ébredt, hogy a kislánya az ajándék nyuszit keresi, mert az bebújt a család udvaron álló személygépkocsija alá. A kislány azonban nem csak az apukáját, hanem a nagyapját is felkérte a nyuszi keresésére, ezért a papa bemászott az álló gépkocsi alá. Ezt nem vette észre a fia, és beindította a gépkocsit, majd tolatás közben áthajtott a jármű alatt fekvő nagypapán.

A baleset következtében a sértett tizennégy bordája és további csontjai törtek el, melyek négy-öt hónap alatt gyógyulnak meg. Az elfogyasztott bortól közepes fokban ittas fiát a rendőrség súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

Az ügyész a gyanúsítottal szemben a vádemelést egy évre elhalasztotta, mert úgy ítélte meg, hogy a jövőbeli magatartására kedvező hatással lehet ez az ügyészi intézkedés, és nem szükséges vádemelés vele szemben. A gyanúsított ugyanis büntetlen előéletű, beismerő vallomást tett, és egyébként közös háztartásban él az édesapjával, valamint a munkába járáshoz szüksége van vezetői engedélyére. Ha ezen idő alatt más szándékos bűncselekmény miatt vádat emelnek a gyanúsítottal szemben, akkor jelen ügyben is vádemelésre kerül sor. Ha az egy év eredményesen eltelik, az ügyész megszünteti az eljárást.

– Dr. Szilágyi László sajtószóvivő –
hirdetés