Ittas sofőr csapódott egy balkányi ház kertjébe

Ittas sofőr csapódott egy balkányi ház kertjébe
© Fotó: police.hu
Balkány – A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 51 éves szakolyi lakos ellen.

A lezárt nyomozás adatai szerint a férfi 2018. február 3-án 20 óra körül Balkány belterületén közlekedett személygépkocsival, amikor egy balra ívelő kanyarban lesodródott a bal oldali útpadkára és egy ingatlan kerítésén át a ház falának ütközött. A baleset következtében a sofőr és két utasa is könnyű sérüléseket szenvedett. A rendőrök a helyszíni intézkedés alatt a sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív eredményt jelzett, ezért további mintavétel céljából előállították a rendőrkapitányságra. Az elkészült szakértői vélemény alapján az 51 éves gépkocsivezető szervezetében a baleset bekövetkezésekor bűncselekményi értékhatárt meghaladó etilalkohol koncentráció volt. A rendőrök a férfit 2018. március 13-án gyanúsítottként hallgatták ki, aki elismerte, hogy a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott.

balany1

A nyomozó hatóság a büntetőeljárást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat a napokban bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés