Ittasan, jogosítvány nélkül vezetett

Ittasan, jogosítvány nélkül vezetett
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Rendőrkapitányságon a sofőrrel szemben ittas járművezetés gyanúja miatt büntetőeljárást és külön szabálysértési eljárást is indítottak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai 2018. március 15-én Nyíregyházán igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő férfit. A rendőrök az intézkedés alatt a sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív eredményt jelzett.

A gépkocsit vezető 55 éves nyírteleki lakost hiteles légalkoholmérés céljából előállították a rendőrkapitányságra, ahol a férfi további két alkalommal is pozitív értéket fújt. Ellene a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon ittas járművezetés gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak. Mivel az intézkedés alatt a sofőr nem tudta átadni a jogosítványát, ezért a rendőrök leellenőrizték a nyilvántartásban. Megállapították, hogy a férfi vezetői engedélyét néhány hónappal korábban orvosi alkalmatlanság miatt visszavonták, ezért ellene engedély nélküli vezetés miatt külön szabálysértési feljelentést tettek.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés