Ittasan okozott tömegbalesetet

Ittasan okozott tömegbalesetet
Ittasan okozott tömegbalesetet

Szerda reggel 16 sérültet, köztük két súlyos esetet kellett ellátniuk a mentőknek a 49-es főúton Rohod és Jármi között, ahol két kisbusz és egy autó karambolozott.  Ittasan okozott tömegbalesetet 2006.10.04. II.

Szerda reggel 8 óra után néhány perccel a 49-es úton Vaja közelében történt súlyos közlekedési baleset. A jelenlegi adatok szerint egy 27 éves nyíregyházi férfi ittasan vezette Peugeot típusú személygépkocsiját, Rohod felől Mátészalka irányába közlekedett, amikor Vaja határában egy egyenes szakaszon előzni kezdett egy Mercedes kisbuszt, miközben vele szemben közlekedő román rendszámú Ford típusú kisbusszal frontálisan ütközött.

Ennek következtében a Ford megpördült és az árokba lökte a Mercedes kisbuszt. A járműben a baktalórántházai szakközépiskola diákjai utaztak szakmai gyakorlatra. Az oldalára borult buszban utazó 11 diákok közül 2 súlyosan, míg a többiek könnyebben sérültek meg.

A súlyosan sérült gyerekek közül egy lányt a mentőhelikopter vitt el a helyszínéről. A Ford kisbusz öt utasa közül 1 fő szenvedett súlyos sérülést. A sérültekért fél tucatnyi mentőt és mentőhelikoptert irányítottak a baleset helyszínére: A mentésben a Mátészalkai és a Nyírbátori Tűzoltóság szakemberei vettek részt, akik négy kocsival érkeztek a helyszínre.

 A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

– Pusztai Sándor –
hirdetés