Máriapócs

2020.07.08. 07:33

Vasmisével emlékezett felszentelésére

Pásztor Károly egy zsoltáros idézetet választott jubileumi jelmondatnak: „ Az Úr kegyelméről énekelek!”

Forrás: a szerző

Áldozópapságának 65 éves évfordulóját ünnepelte Máriapócson főtisztelendő Pásztor Károly atya a napokban. Huszonnégy esztendős volt, amikor Jézus szívének ünnepén, 1955. június 19-én Egerben dr. Endrei Mihály püspök felszentelte őt pappá.

A jubileum alkalmából az évforduló napján hálaadó vasmisét mutatott be Máriapócson a közelmúltban szépen felújított római katolikus templomban. A több településről is összejött hívek, vendégek betöltötték a templomot, megteltek a padok.

Hála az életútért

A Horváth János kállósemjéni plébános szervezésének köszönhető jubileumi mise kicsit meglepetés volt Károly atya számára is, meghatódottan állt a szószék előtt.

Károly atya beszédében felidézte szülőfaluját, Vállajt, ahonnan elindult, mesélt szüleiről, a korán meghalt édesapjáról, testvéreiről, az akkori nehéz életkörülményekről, a munkatáborról, ami a családját is sújtotta.

– Édesanyámmal 6 évesen gyalog indultunk el Vállajról a máriapócsi Szűzanyához. Összekulcsolt kézzel imádkoztam, térdepeltem a Szűzanya előtt, hogy távollévő testvéreim hazajöjjenek, és én pedig pap lehessek.

Meghallgatta imáinkat, hiszen a testvéreim hazajöttek, én pedig pap lettem. És milyen nagy az Úr hatalma! Megadta nekem, hogy életem alkonyán, korom és betegségeim ellenére, de Isten kegyelméből, itt, Máriapócson, a Szűzanya közvetlen közelségében lehetek, szolgálhatom Istent és a híveket.

Hálát adok, amiért megadta ezt a nagy kegyelmet, hálát adok a Mindenhatónak, e szép hosszú papi életút kegyelmeiért, hiszen az Úr kegyelméről énekelhetek még ilyen idősen is.

Így valóban elmondhatom, ahogy a zsoltár is mondja: „Az Úr kegyelméről énekelek!” – ezért is választottam ezt a zsoltáros idézetet vasmisés papi jelmondatommá! – mondta meghatódottan.

Némethné Csubák Éva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában