Ittasság-ellenőrzés Vásárosnaményban

Ittasság-ellenőrzés Vásárosnaményban
© Fotó: police.hu
Vásárosnamény – Az ellenőrzés célja az ittas vagy bódult állapotban közlekedő járművezetők kiszűrése, és az illegális migráció, valamint az ahhoz kapcsolódó bűncselekmények megelőzése, felderítése volt.

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság munkatársai 2018. február 2-án fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak Tiszaadony, Tiszaszalka, Tiszavid, Tiszakerecseny és Vásárosnamény belterületén, melynek kiemelt célja az ittas vagy bódult állapotban közlekedő járművezetők kiszűrése, és az illegális migráció, valamint az ahhoz kapcsolódó bűncselekmények megelőzése, felderítése volt. A rendőrök Vásárosnamény ki- és bevezető útjain „Finn módszerrel” összesen 205 járművezetőt ellenőriztek, de ittasság gyanúja egyetlen sofőrrel szemben sem merült fel. A közúti kontroll során kisebb súlyú közlekedési szabálysértések elkövetése miatt 18 fővel szemben figyelmeztetés alkalmaztak a rendőrök, 5 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, egy személlyel szemben pedig biztonsági intézkedést hajtottak végre.

A jövőben továbbra is számítani lehet hasonló ellenőrzésekre Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közútjain. A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok mindenkori betartására! Aki ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezet, akár több százezer forintos bírságra és a járművezetéstől való eltiltásra is számíthat!

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés