Ízek, díjak, mesterek

Szabó Sándor, Tóthné Medved Zsuzsanna, Szoboszlainé Sarkadi Enikő és Kósa Krisztián, a kis képen Kollonay István
Szabó Sándor, Tóthné Medved Zsuzsanna, Szoboszlainé Sarkadi Enikő és Kósa Krisztián, a kis képen Kollonay István - © Fotó: MNGSZ
Nyíradony, Nyíregyháza – Kiváló megyei szakembereket is díjaztak a Mestervacsorán.

A napokban Nyíradonyban rendezték meg a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Mestervacsoráját. A menüsor a WACS gasztronómiai világszövetség európai döntőjén első helyet szerzett és ezzel a jövő évi malajziai világdöntőbe jutott Adamek Balázs séf és Maczák Anna cukrász menüsorán alapult, amelyet Volenter István, az est vezető séfje, a szövetség szakács alelnöke fűszerezett tovább.

Komoly szakmai siker

A mestervacsorán az ízek mellett a díjak is főszerepet kaptak: ezen az estén adták át a 2016-os esztendő gasztronómiai szakmai elismeréseit.
A Nyíregyháza és Környéke Regionális Szervezet immár harmadik alkalommal kvalifikálta magát az ország régiói között a „Kiváló régió” címre. – Ez a szakmai siker igen komoly együttműködés és csapatmunka eredménye. A szervezet taglétszámának növelése, a szakmai versenyek szervezése, az országos és nemzetközi versenyeken való részvétel, illetve a továbbképzések szervezése mind-mind hozzájárult ehhez a komplex eredményhez – tájékoztatta lapunkat Tóthné Medved Zsuzsanna régióelnök, aki egyéni díjnak is örülhetett, hiszen elnöki elismerésben részesült. Mellette több Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakember teljesítményét is díjazták: Kollonnay István cukrászmester mestercukrász címet kapott, Szabó Sándor cukrászmester zsűriplakettet vihetett haza, Szoboszlainé Sarkadi Enikő, Kósa Krisztián és Czapp András pedig a Gasztronómiáért Érdemérmet vehették át.

KM
hirdetés