Izgalmas célbaérkezések, értékes érmek

By Bodnár Tibor
Kodályos úszók
Kodályos úszók
A hódmezővásárhelyi úszó országos diákolimpiai döntőn szép eredményeket értek el a megyebeli versenyzők. Szép sikereket értek el a nyíregyházi és az ibrányi úszók a Hódmezővásárhelyen rendezett A és B kategóriás országos diákolimpiai döntőben.

Buskó Csenge, a nyíregyházi Apáczai Csere János Gyakorló Általános Iskola III. korcsoportos diákja az A kategóriában, vagyis az igazolt versenyzők között szerzett országos diákolimpiai bajnoki címet 100 méteres gyorsúszásban, hatalmas izgalmak közepette és szoros célbaérkezést követően. Csenge 100 méter pillangón is remekelt, a második-hatodik helyen öt versenyző szinte egyszerre zúdult a célba, végül a nyíregyházi lány lett a bronzérmes, egyéni csúcsát jócskán megjavítva.

Buskó Csenge

A nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola csapatából elsősorban a 4×50 méteres lány gyorsváltók remekeltek. A IV. korcsoportos staféta (Fehér Luca, Kelemen Rebeka, Majoros Eszter, Sigmond Abigél, edző: Juharos Gábor) aranyérmes lett a B kategóriában, vagyis az egyesületekhez nem igazolt kategóriában, míg ugyanebben a korcsoportban a B kategóriás kvartett (Garai Georgina, Takács Tamara, Trizner Laura, Vajda Lilla) az ötödik lett. A III. korcsoport, B kategóriás csapat (Balogh Csenge, Garai Gvendolin, Módis Lilla, Pelle Júlia) a hatodik helyen ért célba. Egyéniben Fehér Luca érte el a legjobb eredményt (IV. korcsoport, B kategória), ő hetedik lett 100 méter gyorson.

Az ibrányiak is hoztak haza érmeket ről: Berecz István (III. korcsoport, B kategória) 100 méter gyorson és háton végzett a második helyen, a IV. korcsoportos, szintén B kategóriás Asztalos Liliána pedig 100 méter mellen lett kilencedik.

Ibrányi úszókTovábbi hírek a szon-sportoldal kategóriából

Sporthírek


hirdetés