Izgalmas programokkal folytatódott a Csengeri Napok

Izgalmas programokkal folytatódott a Csengeri Napok
© Fotó: Kákos Dávid
Csenger – Augusztus 16-án komolyzenei koncerttel és kiállításmegnyitóval folytatódott a Csengeri Napok 2018-as programsorozata.

A XX. Szatmári Zenei Napok keretében a Piccoli Archi Ifjúsági Zenekar hangversenyére várták az érdeklődőket a csengeri református templomba, majd ezt követően Ószabó István festményeiből nyílt kiállítás a helytörténeti múzeumban. Az ,,Összefut az Ég vize” című tárlat október közepéig látogatható.

DSC_0213-2

Augusztus 17-én rendezték meg a hagyományos Zsigmondi Vásárt Csengerben, melyre ebben az évben is sokan ellátogattak. A vásár ideje alatt a helytörténeti múzeum előtt felállított színpadon, helyi művészeti csoportok szórakoztatták a nézőket. A rendezvény azért viseli a Zsigmondi Vásár nevet, mert Csenger 1388-ban kapta meg Zsigmond királytól az országos vásárok tartásának jogát. Ennek a jeles eseménynek a 600. évfordulóján élesztették újra a hagyományt 1988-ban, s az azóta eltelt 30 évben minden év augusztusában megtelik a városközpont – valamint az azt övező utcák – vásározókkal.

– Kákos Dávid –
hirdetés