Izgalmas végjátékban győztek

NYKK-Sopron 89-87
NYKK-Sopron 89-87
Nyíregyháza – A Sopront fogadta a Marso-Carmo Suzuki NYKK férfi kosárlabda mérkőzésen kedd este a nyíregyházi Bujtosi Szabadidő Csarnokban.  Kapcsolódó fórum téma

NYKK-Sopron 89-87 (18-19, 23-22, 26-16, 22-30)
Bujtosi Szabadidő Csarnok, 1200 néző. Vezette: Kóthay, Bognár, Pozsonyi

NYKK: Savic, László, Bódi, Sitku, Scott.

Sopron: Strnad, Carberry, Mandic, Boldizsár, Krstanovic.

A kezdés előtt köszöntötték a kedden 35 éves Sitku Ernőt egy kosárlabda alakú tortával, és nem feledkeztek meg László Róbertről sem, aki vasárnap ünnepelte 23. születésnapját.

Tóth Gábor papírjai megérkeztek, így őt is nevezte a mérkőzésre Horváth Imre vezetőedző.

Az első negyedben 7-2 után akár 10 ponttal is megugorhatott volna a hazai csapat, de több ziccert is elhibázott, ezt kihasználva a Sopron a negyed végére átvette a vezetést. A folytatásban nagyon sok hibával játszottak a hazaiak mind támadásban, mind védekezésben. A 17. percben 33-38-ra állt a találkozó.

A második negyed végére 39-38-ra fordított a házigazda, amely ebben a játékrészben hibátlanul dobta a büntetőket. Úgy tűnt, az előnyből marad a nagyszünetre, ám Carberry 2 másodperccel a vége előtt kihagyta büntetőjét, a támadólepattanóból Krstanovic betalált, így 20 percnyi játék után döntetlen az állás. A negyed hajrájában pályára lépett az NYKK új játékosa, Tóth Gábor is.

Nagyszünetben 41-41.

A harmadik negyed elején elég volt 5 percnyi jó játék ahhoz, hogy alaposan meglépjen a házigazda. Savicék ezidő alatt 19-6-os rohamot produkáltak, köszönhetően az irányító remeklésének és a magára találó Scott pontjainak. A 26. percben 60-47 volt az állás.

A negyed hátralévő részére megtorpant az NYKK, így a Sopron ismét felzárkózott 6 pontra (62-56). Savic triplája a legjobbkor jött, majd az utolsó másodpercben Scott is visszazsákolt egy lepattanót, így az utolsó etap 10 pontos hazai előnyről indult (67-57).

Amíg a vendégek ipari mértékben kezdték el gyártani a triplákat a negyedik negyedben, addig az NYKK mezőnyből sehogyan sem talált be, így aztán 79-79-nél a 39. percben utolérte ellenfelét a Sopron és megkezdődhetett az idegek harca.

86-84-nél Savic két büntetőt dobhatott, mindkettőt bedobta, majd 4 másodperccel a vége előtt Carberry triplát dobott, amivel egy pont lett a különbség, amikor Horváth Imre időt kért.

Az időkérés után 3,4 másodperccel a vége előtt fault, László két büntetőjéből az elsőt kihagyta, a másodikat bedobta (89-87), az ellentámadásból ismét Carberry próbálkozott egy hárompontossal, de kihagyta, így két ponttal győztek a hazaiak.

– Bodnár Tibor –
hirdetés