Új eszközök a záhonyi tűzoltóknak

Új eszközök a záhonyi tűzoltóknak
Működés közben vehették szemügyre azokat a tűzoltó műszaki-mentési szakfelszereléseket a záhonyi tűzoltólaktanyában Záhony és térsége teleüléseinek polgármesteri, valamint azon gazdálkodó szervek képviselői, akik pénzügyileg is támogatták a beszerzésüket.

A közel 7 milliós értékű beszerzés pályázati úton történt. Célja volt az eszközfejlesztésen túl, hogy javuljon a közúti balesetek következményei felszámolásának és az életmentésnek a tárgyi feltételrendszere.

A pályázaton elnyert eszközökkel a célkitűzés teljesült, vagyis ma már korszerű két munkahelyes hidraulikus feszítő-vágó és pneumatikus emelőpárna van a tűzoltók segítségére a műszaki mentések eredmények végrehajtásában. Az átadási ünnepségen Háda Imre Záhony Város polgármestere megköszönte az eredményes pályázathoz nyújtott támogatást, s jelképesen átadta Kovács Miklós tűzoltó alezredes részére készenléti használatra a felszereléseket.

A rendezvény keretében került átadásra 14 fő záhonyi tűzoltó részére a Magyar Köztársaság környezetvédelmi és vízügyi miniszterének elismerése a tiszadobi és a Hernád melléki árvízi védekezésben nyújtott kiemelkedő munkájáért.

– Pusztai Sándor –
hirdetés