Új eszközökkel bővült a megyei kórház

Új eszközökkel bővült a megyei kórház
Anaszteziológiai és intenzív betegellátáshoz használatos orvostechnikai eszközöket adtak át március 16-án, csütörtökön a nyíregyházi Jósa András Megyei Kórházban.

Dr. Vojnik Mária, az egészségügyi minisztérium politikai államtitkára elmondta, hogy az Egészségügyi Minisztérium tavaly év végén írt ki pályázatot anaszteziológiai és intenzív betegellátáshoz használatos orvostechnikai eszközök fejlesztésére.

A pályázat eredményeképpen 109 kórház összesen 1279 aneszteziológiai berendezést (altatógépeket, lélegeztetőgépeket és betegellenörző monitorokat) kapott. A gépek tartós bérlője az állam, az intézményeknek csak az üzemeltetési költséget kell állniuk.

A pályázat célja az volt, hogy a kormány segítséget kíván nyújtani az egészségügyben a géppark korszerűsítéséhez, s az ehhez szükséges forrást is biztosítja. A közbeszerzési eljárásban nyertes cég a tervek szerint 2006 május végéig szállítja a gépeket a nyertes kórházba.

A Jósa András Megyei Kórház 28 gépet nyert a pályázat keretében, amit dr. Vojnik Mária és Gazda László, a megyei közgyűlés elnöke adott át dr. Pintérné dr. Gönczi Ágnes kórházi főigazgatónak.

– Máthé Csaba –
hirdetés